Encore Festival keert 25 augustus terug naar de NDSM-werf

28-01-2018 @ 10:49

ENCORE keert na vier uitverkochte edities op zaterdag 25 augustus terug met haar eigen festival op de NDSM-Werf in Amsterdam! Geheel in de stijl en sfeer van de wekelijkse clubnacht in Melkweg presenteert dit hiphop en R&B festival opnieuw de beste dj's en live-acts uit binnen- en buitenland. De eerste namen van Encore Festival 2018 worden binnenkort bekend gemaakt.

Encore is van een wekelijkse clubnacht in de Melkweg uitgegroeid tot een platform voor hiphop in de breedste zin des woords met een jaarlijks festival, talloze mixtapes, foto-exposities en een eigen merchandise-lijn. Encore Festival legt de focus op zowel internationaal als lokaal talent en onderscheidt zich als festival door haar sterke ‘clubvibe’ die wordt gecreëerd door de combinatie van live acts en dj’s. Hoogtepunten op voorgaande edities van Encore Festival waren onder andere Migos, Tory Lanez, Rae Sremmurd, Joey Bada$$, Kehlani, Future, Kid Ink, Pusha T, Broederliefde, Ty Dolla $ign, Sevn Alias, prachtige mensen en een bijzonder relaxte sfeer.

Oprichter Wesley Texel: "Bij zowel onze clubnachten in de Melkweg als Encore Festival staan good vibes en de bezoeker centraal. Het bezorgen van een onvergetelijke dag en nacht heeft bij ons absolute prioriteit en zijn erg trots op het feit dat onze bezoekers dit ook echt uitstralen. You are Encore!"

Met hun eigen talentenprogramma Encore Freshmen draagt Encore sinds jaar en dag bij aan het succes van hiphop in Nederland. Onder andere Yung Nnelg, Amartey, Ismael & Thomson en Guilda kwamen hieruit voort. Ook dit jaar werkt Encore Festival weer samen met MOJO. Deze samenwerking maakt het mogelijk voor Encore Festival om haar sterke positie in de festivalmarkt als hét hiphop- en R&B-festival van Amsterdam verder uit te bouwen.

Tijdens Eurosonic Noorderslag werd een IJzeren Podiumdier in de categorie ‘Beste Programmeur’ uitgereikt aan Maarten van Vugt, de vanuit MOJO betrokken programmeur van Encore Festival. Het juryrapport luidde: "Deze persoon heeft er in sneltreinvaart voor gezorgd dat de organisaties waarvoor hij programmeert enorme sprongen hebben gemaakt. Hij dwingt, onder andere door aanstekelijk enthousiasme, de juiste beslissingen af bij agenten en collega’s. Hij loopt ver voor op de smaak van de dominante ‘popklasse’. Hij heeft een zeer goede neus voor talent.”

Encore Festival

zaterdag 25 augustus | NDSM-Werf, Amsterdam

Aanvang: 13:00 uur | Entree: v.a. €35,- (excl servicekosten)

De kaartverkoop encorefestival.nl