Hoe de liefdesbaby van George Clooney en Courtney Barnett klinkt? Daarop heeft The Fiscus het antwoord

05-11-2017 @ 09:20

The Fiscus is een jonge groep vrienden die, gebonden door een grote liefde voor muziek, sinds maart 2017 delen van Nederland op zijn indiebeentjes doet dansen. Onder meer Tolhuistuin, Paradiso en een tourtje in het buitenland met hun 'Vamos a la playa surftour' heeft de band al kunnen toevoegen aan hun wapenfeiten. Dit najaar toeren de Amsterdammers met o.a. de beestachtig lekkere EP ‘Silly Fashion’ door het land.

Silly Fashion’ is muziek over mode, maar ook over media en over algemene murwgeslagenheid. “Thrift shops on speed-dial”, Google Streetview en wilde braspartijen na 5 uur ’s nachts; geen der grote thema’s blijft bij The Fiscus onberoerd. “Please sit down and have another.” The Fiscus levert een tegenstrijdige verzameling opzwepende, uit het leven gegrepen matpartijen met de werkelijkheid.

De eerste single ‘I’m an Animal’ is een echte publiekslieveling. Het nummer gaat over nachtelijke braspartijen en is na één keer luisteren al luidkeels mee te zingen. “At night I’m an animal. I hunt and I prey, and I get in trouble. I’ve got a one-track miiiiiind”.
De track ’Hermits’ is een belangrijk nummer voor de band. Zanger Randy vertelt: “Dit nummer betekende voor ons een kantelpunt, onze verschillende muzikale invloeden kwamen samen, en wij kwamen als band op een lijn te zitten. ‘Hermits’ is quirky, vrolijk en cynisch.”

The Fiscus is ruig en vrolijk, rammelend en strak, swing en punk. Met invloeden van Daniel Romano, The Districts en The Growlers. Hoewel de band er van houdt een feestje te bouwen op het podium, verliezen ze nooit hun kritische blik; de term maatschappijkritische popliedjes is op zijn plaats.

Silly Fashion’ is uitgebracht op 3 november.

tour:

Donderdag 9-11-2017 – Zaanradio, Wormerveer
Vrijdag 10-11-2017 – De Speeltuin, Breda
Donderdag 16-11-2017 - Cul De Sac, Tilburg w/ Dan Hair
Zaterdag 18-11-2017 - Pub Esser, Boxmeer w/ Beroerte
Woensdag 22-11-2017 – Maatschappijpop, Scheveningen
Zaterdag 2-12-2017 – Swaf, Hoorn
Zaterdag 9-12-2017 – Kafee De Splinter, Venlo w/ Beroerte
Donderdag 21-12-2017 - Sugar Factory, Amsterdam w/ Slack Attack & Frank Valenza
Vrijdag 22-12-2017 - O’Ceallaigh, Groningen
Zaterdag 23-12-2017 - Café Koos, Zwolle

The Fiscus is:
Randy Linskens - Lead vocals/ rhythm guitar
Daan Paquay - Lead guitar/backing vocals
Ander Perez Palacios - Bass
Jaad Tal - Drums/backing vocals

www.facebook.com/thefiscus 

 

Deel dit artikel op: