Longlist genomineerden Pop Media Prijs 2017 bekend

29-10-2017 @ 14:50

Eurosonic Noorderslag (ESNS) maakt de longlist met genomineerden voor de Pop Media Prijs 2017 bekend. De prijs wordt voor de 24ste keer uitgereikt. De uitreiking van de prijs, gepresenteerd door Buma Cultuur, vindt plaats tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen.

De Pop Media Prijs heeft als doel de stimulering van de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist of aan een medium, waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen of in een enkel geval initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film, fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met als onderwerp popmuziek.

Bekijk de longlist en breng je stem uit op de Pop Media Prijs website.

De stemprocedure voor de Pop Media Prijs sluit op 14 november 2017.

ESNS (Eurosonic Noorderslag) is het platform voor en over Europese popmuziek. Overdag huisvest de conferentie meer dan 4000 muziekprofessionals. ’s Avonds vinden de showcasefestivals Eurosonic en Noorderslag plaats, waar ieder jaar meer dan 350 acts gepresenteerd worden aan zowel professionals als publiek. Verder worden er tijdens het evenement verschillende prijzen uitgereikt, naast de BV Popprijs zijn er uitreikingen van de European Border Breakers Awards, European Festival Awards, Buma Music Meets Tech Award en de Pop Media Prijs. Ieder jaar wordt er één Europees land uitgelicht, tijdens ESNS 2018 ligt de focus op Denemarken.