De Amerikaanse R&B-zanger Khalid staat op 7 februari 2018 in de grote zaal van Paradiso, Amsterdam. Met miljoenen streams en een succesvol debuutalbum op zak wordt de zanger gezien als dé grote R&B belofte van dit moment.

De ster van de slechts 19 jaar oude Khalid is snel rijzende: de Amerikaan bracht begin 2017 zijn debuutalbum American Teen uit. Het album steeg al snel tot de #4 positie in de Amerikaanse Billboard Album Top 200 en zijn singles, waaronder Location, 8TEEN en zijn recente succes Young Dumb & Broke werden in totaal bijna een miljard keer beluisterd via Spotify en YouTube.

Daarnaast werkte Khalid het afgelopen jaar succesvol samen met artiesten als o.a. Marshmello, Kendrick Lamar, Calvin Harris, Lorde, Future en Logic en won hij een MTV Video Music Award voor Best New Artist en een MTV Woodie To Watch Award. Ook werd hij genomineerd voor een 2017 BET Award voor Best New Artist en een Teen Choice Award, en was hij te gast bij invloedrijke televisieshows als Later... With Jools Holland, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The Ellen DeGeneres Show en The Late Late Show With James Corden.

Khalid wordt door critici geroemd om zijn vernieuwende, soulvolle pop- en R&B-geluid en persoonlijke lyrics, geïnspireerd op zijn leven als millennial in een kleine stad in de Verenigde Staten.

Het concert van de veelbelovende zanger in Paradiso wordt zijn derde concert op Nederlandse bodem, na een uitverkochte show in Bitterzoet in februari en zijn optreden in het voorprogramma van Lorde in een uitverkocht Poppodium 013, Tilburg vorige week. 

Khalid
Woensdag 7 februari 2018 | Paradiso, Amsterdam

Entree: €29,50 (excl. servicekosten en lidmaatschapskosten)

Khalid op 7 februari 2018 naar Paradiso, Amsterdam