Rotterdams trio Standup '69 tekent bij Butler Records

16-09-2017 @ 18:04

Dromerig en bedwelmend of juist stuwend en gierend; Standup’ 69 slingert je heen en weer tussen roes en energie. Het Rotterdamse trio bestaande uit Emmy Kadee (zang, gitaar, synths), Willem-Pieter Zoutendijk (gitaar, zang) en Bruno Vogel (drums, zang) maakt indierock met invloeden uit pop, shoegaze en noise, die zowel catchy, sfeervol als psychedelisch uit de hoek komt. Denk daarbij aan Yeah Yeah Yeahs, PJ Harvey, QOTSA en DZ Deathrays.

Begin 2018 zal de debuut full-length ‘Communicate’ uit worden gebracht via Butler Records (Bertus Distributie).

De band bracht eerder twee eigen beheer EP’s uit, ‘Standup ‘69’ in 2014 en ‘5X69’ in 2016, en volgde die op met meer dan 100 liveshows, waaronder de Popronde 2016 en tours in Duitsland en Engeland. Hun spannende performance werd twee keer op rij beloond met de publieksprijs op het Rotterdamse Eendrachtfestival en de publieksprijs tijdens de finale van de Grote Prijs van Rotterdam. Twee van de singles van de EP ‘5X69’ werden genomineerd voor beste track bij de Rotterdam Music Awards en tot slot werd de band geselecteerd voor de Popronde 2016 en daarbij naast namen als Bartek, The Grand East en Gold opgenomen in de Popronde selectie van Never Mind The Hype. Daarnaast waren eerder al media als 3voor12 en Music Maker vol lof.
Begin 2017 dook de band de studio in met producer Rikke Korswagen (Half Way Station) om te werken aan het eerste full-length Standup ’69 album. De albumrelease zal het startschot zijn voor een releasetour in Nederland en daarbuiten, maar zal eerst worden vooraf gegaan door meerdere singles waarvan ‘Communicate With Me’ inclusief meevoerende videoclip de eerste is.

Stefan Hayes (Product Manager Butler Records) : “We zijn zeer verheugd de muziek van dit trio via ons label te kunnen gaan verspreiden. De band heeft al een geduchte reputatie in Rotterdam en we vinden dat zoveel mogelijk mensen daarbuiten aangestoken moeten worden met hun typische sound, die het beste van twee werelden samensmelt: melodie en noise.”

https://www.facebook.com/standup69band/