North Sea Jazz en Rotterdam verlengen samenwerking tot en met 2022

10-07-2017 @ 12:06

Bij de opening op 7 juli jl. is een nieuwe overeenkomst getekend tussen North Sea Jazz en Rotterdam waarmee de samenwerking tussen het festival en de stad Rotterdam verlengd wordt. Het festival blijft tenminste tot en met 2022 in Rotterdam plaatsvinden.

Dit weekend beleefde het festival alweer zijn twaalfde editie in Rotterdam Ahoy, de 42e in totaal.

Jan Willem Luyken, directeur van North Sea Jazz: “De manier waarop de stad Rotterdam ons vanaf begin heeft ondersteund en omarmd is geweldig en ik ben zeer blij dat we deze samenwerking voortzetten.”

Pex Langenberg, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur van gemeente Rotterdam sluit zich hier volmondig bij aan. “North Sea Jazz bewijst zich al jaren als één van de iconische, Rotterdamse evenemente n met internationale uitstraling. Het festival is steeds dieper geworteld in de stad. Dit is mede te danken aan het gelieerde fringe festival North Sea Round Town, dat het festival met een gratis programma toegankelijk houdt voor alle Rotterdammers. We zijn dan ook trots dat North Sea Jazz de komende jaren in Rotterdam blijft!

Ook is het Havenbedrijf zeer content met de verlenging. President-directeur Allard Castelein: “ Het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival draagt bij aan een goed woon- en leefklimaat in de regio. Dat is belangrijk voor het vestigingsklimaat in de haven. Bovendien wordt het festival zeer gewaardeerd door onze relaties en klanten. Daarom zetten wij onze samenwerking graag voort.”

De komst van het festival in 2006 heeft ook bijdragen aan de verdere internationale profilering van Rotterdam. Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals: “Rotterdam heeft de afgelopen jaren een grote internationale opmars gemaakt als evenementen- en toeristenstad. Daarin heeft North Sea Jazz en het daaraan gelieerde fringe festival North Sea Round Town een grote rol gespeeld en zal het gelukkig die rol blijven spelen.” Ook tot groot genoegen van Rotterdam Ahoy. “North Sea Jazz is een van de jaarlijkse hoogtepunten op onze agenda.”, aldus directeur Peter van der Veer, "We kijken er helemaal naar uit het festival en zijn publiek binnenkort te mogen verwelkomen in ons verbouwde Ahoy. Samen op naar een nog mooiere toekomst.”