Chris Rea op zaterdag 7 oktober naar Carré Amsterdam

25-04-2017 @ 11:22

Chris Rea heeft zijn Europese tournee voor dit najaar aangekondigd. De tour staat in het teken van het nieuwe album Road Songs for Lovers dat in september uitkomt en waarmee hij in oktober, november en december diverse Europese landen aandoet. Onderdeel van deze tour is het concert op zaterdag 7 oktober in Koninklijk Theater Carré.

Zoals menig groot artiest is Chris Rea in het bezit van een geheel eigen unieke artistieke visie en heeft hij altijd zijn eigen pad bewandeld. Alhoewel hij wereldwijd gezien wordt als de eeuwige buitenstaander heeft hij met zijn muzikale DNA een onuitwisbare indruk in de muziekindustrie achtergelaten. Zo is hij artiest maar ook kunstenaar, blues liefhebber en een groot liefhebber van auto’s, filmmaker en een door Italië beïnvloedde klassieke componist, tevens is hij een groot liefehebber van de Italiaanse keuken. Hij verkocht meer dan 30 miljoen albums wereldwijd door voornamelijk gewoon maar zichzelf te zijn. Het jaar 2017 staat voor de zanger in het teken van een nieuw album met prachtige rockballads die zijn unieke stemgeluid en schrijftalent op het hoogste niveau laat zien.

Chris Rea, geboren in 1951 in het Engelse Middlesbrough, bracht in 1978 zijn debuutalbum uit en had een grote hit in Amerika met de single Fool If You Think It’s Over. In 1983 verkocht hij meer dan een half miljoen exemplaren van zijn vijfde studioalbum Water Sign nadat I Can Hear Your Heartbeat een grote top-20 hit werd in heel Europa en een top 3 hitsingle in Nederland met 'Josephine'. Opvolgend album Wired To The Moon werd ook een groot succes en samen met de tournees die volgden verzekerde hij zich van een grote fanbase die er vandaag de dag nog steeds is. In 1986 had hij in Nederland een #1 notering met het album 'On the beach'. Tevens heeft hij sinds 1986 een jaarlijkse hitnotering met de Kerst-klassieker 'Driving home for Christmas'

In 2000, behaalde zijn album King Of The Beach een positie in de top-30 maar door zijn ziekte moest hij het gedwongen rustiger aan doen en keerde vervolgens daarna weer terug naar zijn roots: de blues.
I was never a rock star or pop star and all the illness has been my chance to do what I'd always wanted to do with music. The best change for my music has been concentrating on stuff which really interests me. But if Road Songs For Lovers proves one thing it is this: you can add beautiful, poignant rock ‘n’ roll love songs to that pantheon of passions. ”, aldus Chris Rea.

Chris Rea - Road Songs For Lovers

Zaterdag 7 oktober 2017 | Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 49, € 54, € 59 en € 64 (excl. servicekosten)