Europese tournee brengt The Kelly Family, na bijna 20 jaar afwezigheid, naar Ahoy Rotterdam

10-04-2017 @ 11:03

Eind november 2016 verraste Angelo Kelly iedereen, toen hij in een tv-show aankondigde dat The Kelly Family weer enorm veel zin had om samen muziek te maken. Voor de fans was dit al voldoende om hun vurige steun aan de band opnieuw te laten oplaaien. “Volgend jaar zijn we bijna 20 jaar later, want het laatste concert dat we gaven dateert van 1999. We starten opnieuw, maar we gaan het kalmpjes aan doen met één concert, op 19 mei in de Westfalenhalle van Dortmund”, zei Angelo bescheiden. Hij had z’n woorden nog maar net uitgesproken, of het concert was al uitverkocht. We zijn nog geen vier maanden verder of het hernieuwde Kelly Family-succes heeft al buitengewone proporties aangenomen. Aan de vooravond van hun Europese tournee zijn er al 75.000 tickets verkocht, inclusief drie uitverkochte concerten in Dortmund.

Vanaf 10 april worden ook de Nederlandse fans op hun wenken bediend en kunnen er kaartjes gekocht worden voor het concert op zaterdag 24 maart 2018. Dan staat The Kelly Family – goed voor meer dan 20 miljoen verkochte albums - met een nieuwe arenatournee én met hun grootste hits (‘David’s Song’, ‘I Can’t Help Myself (I Love You, I Want You)’, ‘Fell In Love With An Alien’) in Rotterdam Ahoy .

Het verhaal van de Amerikaans-Duitse popband The Kelly Family begint meer dan 50 jaar geleden, wanneer de eerste generatie Kelly’s beslist om Amerika te ruilen voor Spanje. Daar maakt de eerste generatie in 1975 z’n tv-debuut als de ‘Kelly Kids’. Als artiest doe je ervaring op als je veel kan spelen en daarom beslissen ze collectief om rond te trekken als straatmuzikanten in Europa. Dat bestaan legt hen geen windeieren en levert hen in 1976 een contract op, én een #1 hit; ‘David’s Song (Who’ll Come With Me)'. De ouderen kennen het nummer misschien nog wel als tv-tune van de razend populaire Duits-Engelse serie ‘Kidnapped' ('De ontvoering’). Eind jaren ’70 slaan The Kelly’s hun tenten op in o.a. Volendam en wonen ze ook een tijdje in Amsterdam. Na het overlijden van hun moeder, trekt de familie zich in 1982 even terug uit de publiciteit en kiezen ze opnieuw voor een zwervend bestaan als straatmuzikanten in de grote Europese steden. Het was letterlijk stilte voor ‘The Kelly Family-storm’ die begin jaren negentig losbarstte in Duitsland. Het album ‘Over the Hump’ (1994) werd daar hun grote doorbraak. Het stond 110 weken in de albumlijst, waarvan 51 weken in de top 10. De opvolger ‘Almost Heaven’ bevestigde twee jaar later het succes. De bekendste Kelly Family-hits uit de jaren negentig zijn ongetwijfeld ‘I Can’t Help Myself (I love You, I Want You’) en ‘Fell In Love With An Alien’. Eind jaren negentig trekt de band zich weer terug, maar  trouwe fans van het eerste uur bleven massaal luisteren naar hun muziek en steunen de band onvoorwaardelijk, die ondertussen goed is voor meer dan 20 miljoen verkochte albums, bekroond met veelvoudig goud, platina en meer dan 50 muziekprijzen.

Het was een geëmotioneerde Angelo Kelly die eind november op de Duitse televisie het eerste concert van The Kelly Family aankondigde, na een afwezigheid van bijna 20 jaar. “19 mei 2017 keren we terug naar de Westfalenhalle in Dortmund. In 1994 leefde onze familie als straatmuzikanten, toen we besloten om op eigen risico de concerthal te boeken. Het werd een memorabele avond, samen met 17.000 mensen. Een jaar later hebben we diezelfde zaal negen keer gevuld en daarom keren we terug naar de basis, daar waar het voor ons allemaal toch een beetje begon.

De onbeschrijfbare Kelly Family-power zorgde ondertussen voor 3 uitverkochte concerten in Dortmund. Van 19 tot 21 mei warmt The Kelly Family zich op voor hun nieuwe Europese tournee, waarvoor er ondertussen al meer dan 75.000 tickets verkocht zijn. Dat we van een spectaculaire comeback mogen spreken, bewijzen ook de charts, want hun nieuwste album ‘We Got Love’ – meteen ook de titel van hun nieuwe tournee – kwam binnen op #1 in de Duitse albumlijst. Ook in de Oostenrijkse (#1), Zwitserse (#3), Belgische (#34), Nederlandse charts (#18) komt het album binnen. Voor Angelo, Patricia, John, Jimmy, Kathy, Joe Kelly en “special guest’ en mede-oprichter Paul Kelly, zijn het opnieuw spannende tijden, met als hoogtepunt de Europese tournee, waarin ze nieuw werk combineren met hun grootste hits. “Who’ll Come With Me’, ‘An Angel’, ‘No Lies’, ‘When I Was In town’ staan ook op de setlist van onze uitgebreide live show. Dat wordt een reis doorheen de roemrijke muziekgeschiedenis van The Kelly Family. Het wordt echt de moeite”, zeggen de groepsleden enthousiast.

THE KELLY FAMILY

We got love – Live 2018

Tickets voor het ‘We Got Love – Live 2018’ concert van The Kelly Family, op zaterdag 24 maart in Ahoy Rotterdam, zijn vanaf 10 april, 9.00 uur te bestellen via www.ntk.nl of op 0900-9203 (€0,45 pm).

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: