Exclusief Benelux concert Ennio Morricone in Ahoy

05-04-2017 @ 11:13

Met gastzangeres Dulce Pontes in het kader van ’The 60 Years Of Music Tour

Ennio Morricone gaat zijn filmmuziek live ten gehore brengen in Rotterdam Ahoy op 19 september 2017. Het concert is een onderdeel van zijn ’60 Years Of Music Tour’ waarbij ook de Portugese fadolegende Dulce Pontes zal optreden als speciale gastzangeres. De concertreeks kende wereldwijd al uitvoeringen in uitverkochte concertzalen en kreeg staande ovaties en lovende recensies in de media. De show met nieuw programma in Ahoy zal de enige show zijn van de maestro in de Benelux.

Ennio Morricone heeft meer dan 500 soundtracks gecomponeerd voor zowel film als televisie en heeft ruim honderd eigen muziekstukken geschreven. Zijn bekendste werken zijn de soundtracks voor films als 'Once Upon A Time In The West’, 'Once Upon A Time In America’, 'A Fistful Of Dollars’, 'The Untouchables’ en 'The Mission’. Zijn muziek voor 'The Good, The Bad and The Ugly’ is gekozen tot nummer twee in de Top 200 van beste filmsoundtracks ooit gemaakt.

Morricone wordt geroemd voor zijn werk voor films met de soundtrack voor 'The Hateful Eight’ (2015) als laatste meesterwerk. Daarmee won Morricone de Golden Globe Award voor 'Best Original Score’, een BAFTA Award voor 'Original Score’, 'Best Soundtrack’ bij de New York Films Critics Award en een Oscar voor 'Best Original Score’.

The 60 Years Of Music Tour
Het optreden in de Ahoy is onderdeel van een wereldtour die zijn zestigjarige carrière als componist en dirigent onderstreept. De tour volgt op een enorm succesvolle arenatour door Europa, waarbij meer dan 400.000 bezoekers in meer dan twintig Europese steden de maestro aan het werk zagen.

Zo waren in 2015 duizenden muziekliefhebbers in een uitverkocht Ziggo Dome getuige van het prachtige oeuvre van Morricone. De Volkskrant roemde de schone composities en het NRC kopte met "Magistrale Morricone overweldigend”; "Tijdloos en imposant: Morricone kwam, zag en overwon”, zo noteerde de krant. Maar ook online blogs als Written In Music en Kindamuzik krijgen geen genoeg van Il Maestro: "In de drukke gangen van de Ziggo Dome zijn opmerkingen als "amazing", "dit maak je nooit meer mee" en "absolutely fenomenal" niet eens overdreven”, schreef Kindamuzik.

Over zijn huidige tour zegt Morricone: "Het uitvoeren van mijn werk live in alle verschillende steden en voor mensen van zo’n diverse leeftijden en culturele achtergronden, geeft mij een enorme voldoening. In 2016 heb ik mijn zestigjarige carrière mogen vieren en heb ik meer dan zeshonderd werken mogen maken.”

Nieuw programma
"Tijdens deze tour zal ik een compleet nieuw programma uitvoeren met nieuwe hoogtepunten. Natuurlijk zullen er altijd de klassiekers zijn zoals die ik voor de Sergio Leone-films heb mogen maken en The Mission. Maar over de breedte genomen zal de ervaring deze keer anders zijn. Zo ga ik muziek laten horen die ik heb gemaakt voor de films van Quentin Tarantino en werken van Leone die ik nog niet eerder heb laten horen. Daarnaast neem ik Dulce Pontes mee die op het podium haar hartstochtelijke stem zal laten horen.”

Het concert in Rotterdam Ahoy wordt uitgevoerd door het Tsjechisch Nationaal Symfonieorkest, aangevuld met een koor van meer dan 75 zangers en zangeressen. Maestro Morricone zal hoogstpersoonlijk het orkest dirigeren.

Ennio Morricone
19.09.2017 Rotterdam Ahoy, Rotterdam