Jeremy Loops in juli 2017 terug naar Nederland

22-02-2017 @ 11:14

Voor Jeremy Loops was 2016 een jubeljaar. Na zijn succes in thuisland Zuid-Afrika ging ook Europa overstag voor zijn aanstekelijke folkpopmuziek; met uitverkochte shows in o.a. Paradiso, Effenaar en TivoliVredenburg.

"Ik had jullie beloofd dat ik mijn best zou doen om het land rond te gaan, zodat ik jullie allemaal kan zien” schrijft Jeremy Loops in het Nederlands in een mail naar zijn fanbase. "We hebben geen shows gepland in Amsterdam, Utrecht of Eindhoven, dus als je uit deze delen van het land komt, ga carpoolen ;)

Jeremy Loops' muziek is een gewoven verzameling van geluiden die hij maakt met zijn gitaar, mondharmonica, ukelele en beatbox, die via looppedalen en echo- en distortionapparaten worden vervormd en gevuld tot een eclectisch, harmonisch, maar bovenal pop-achtig geheel. Een overweldigende mix van moderne folk, hiphop, bluegrass, funk en stokoude blues.

Jeremy Loops, geboren als Jeremy Hewitt, werkte twee jaar op een jacht dat over de hele wereld voer. Hij leerde zodoende - noodgedwongen bij gebrek aan instrumenten - veel geluiden uit zijn looppedaal te toveren. Het maakte van hem de heuse alleskunner, die met zijn bandleden nu van elk live optreden een muzikaal feest weet te maken.

Voor de liefhebbers van gelaagde nummers, improvisatie en publiekinteractie is een live show van deze moderne folksinger en multigetalenteerde beats- en ritmekunstenaar een ware must see. Allemaal naar Groningen en Bloemendaal!

Jeremy Loops
04.07.2017 Woodstock, Bloemendaal
06.07.2017 De Oosterpoort, Groningen

http://jeremyloops.com/

https://www.youtube.com/watch