Clouseau30' viert 30 jaar Clouseau met intieme theatershows in tour door België en Nederland

21-02-2017 @ 16:36

We schrijven 1987. Clouseau brengt met 'Brandweer’ hun eerste single uit, naar aanleiding van het eerste "serieuze” optreden, namelijk de opening van Marktrock Leuven. Zonder het zelf te beseffen, geeft de groep daarmee het startschot aan een van de grootste muzikale succesverhalen die Vlaanderen tot vandaag kent.

Na een moeizame start ('Brandweer’ was geen instant succes) volgt de grote doorbraak in 1989, dankzij singles als 'Anne’ en 'Daar gaat ze’. Het debuutalbum 'Hoezo’ verschijnt, en ook Nederland gaat voor de bijl, de band neemt deel aan het Eurosongfestival in Rome, en op liveshows gillen steeds meer fans de naam van frontman Koen Wauters. "Clouseaumania” is een feit. Sindsdien bleef Clouseau keihard aan de weg timmeren, met als gevolg meer dan 100 arena-shows, en een haast eindeloze stroom hits.

Nu, 30 jaar na 'Brandweer’, blikt de groep terug op een ongelooflijk sprookje. Om dat in de verf te zetten start Clouseau in het najaar van 2017 met een intieme, verrassende theatertournee die overal in Vlaanderen en ook in Nederland halt houdt. De beste manier om alle fans te bedanken én om de aandacht te vestigen op datgene waar het al die jaren om draaide, namelijk de songs.

Deze keer geen overdonderende lichteffecten en verbluffende projecties, maar concerten in een kleine bezetting: met slechts twee extra muzikanten zal het elke keer ook muzikaal een zéér uniek optreden met vele verrassende versies van bekende hits worden. Heel wat klassiekers zullen de revue passeren, en tussen de nummers door zullen Koen & Kris Wauters anekdotes en weetjes delen met hun publiek.

Clouseau
12.11.2017 Parkstad Limburg Theater, Heerlen
18.11.2017 TivoliVredenburg, Utrecht
25.02.2018 Chassé Theater, Breda
01.03.2018 Muziekgebouw, Eindhoven

http://www.clouseau30.be/