Op vrijdag 6 oktober spelen Nick Cave & The Bad Seeds een show in de Ziggo Dome in Amsterdam. De show is onderdeel van de Europese tournee die in het teken staat van het nieuwe album Skeleton Tree.

Dit najaar starten Nick Cave & The Bad Seeds voor het eerst sinds drie jaar aan een Europese tour. Het is de eerste kans om nummers van het nieuwe album Skeleton Tree live te ervaren. Naast nieuwe nummers zit de show ook vol met Nick Cave & The Bad Seeds klassiekers. De samenstelling van de band voor deze tour is: Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, Conway Savage, George Vjestica en Larry Mullins. Met zestien studioalbums en meer dan vijf miljoen verkochte albums behoort Nick Cave & The Bad Seeds tot één van de meest geduchte bands van deze tijd. Met name de intense live-reputatie van de band is een begrip en een inspiratie voor veel artiesten.

In september 2016 kwam het 16e studioalbum van Nick Cave & The Bad Seeds uit genaamd Skeleton Tree. De release van het album volgde de dag na de première van de film One More Time With Feeling. In de film vertelt regisseur Andrew Dominik in fascinerende zwart-wit cinematografie over het ontstaan en het opnameproces van het album. Skeleton Tree is internationaal zeer goed ontvangen in de albumhitlijsten met een nummer één positie in acht landen, een top vijf positie in meer dan tien landen. Tevens is het met een tweede positie de hoogste notering ooit in het Verenigd Koninkrijk voor de band.

Nick Cave & The Bad Seeds

Vrijdag 6 oktober 2017 | Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 49, € 59, € 64, € 69

Nick Cave & The Bad Seeds op 6 oktober naar Ziggo Dome Amsterdam