10 Februari is het lang verwachte nieuwe album 'Heaven and Beyond' van Knight Area uitgebracht. 11 Februari is de officiële release party in het cultuurpodium de Boerderij in Zoetermeer.

Het album is geproduceerd door de band zelf, gemixt door Joost van den Broek en gemastered door Peter Brussee. De band heeft met dit album de juiste balans gevonden tussen een meer huidige stijl en originele sound van de eerdere albums met zowel symfonische songs als hardere Neo-Prog tracks.
De tracks zijn opgenomen in de BOEM studio in Nederland. Knight Area heeft een goede balans gevonden tussen de meer huidige stijl van Hyperdrive en de originele sound van de eerdere albums. Op het album vind je zowel symfonische, als de wat hardere Neo-Prog tracks. 'Heaven and Beyond' bevat elf nummers met een totaal van 62 minuten.

- iO Pages: "...de elf composities zijn ijzersterk en door de verscheidenheid blijft het album van begin tot einde spannend."

Knight Area is opgericht in 2004 door componist/toetsenist Gerben Klazinga samen met zijn broer Joop Klazinga en is met succesvolle albums en optredens wereldwijd uitgegroeid tot een vaste waarde in symfonisch en (neo-)progressief getinte rock. Op voorgaande albums werkte de band samen met o.a. Arjen Lucassen (Ayreon, Star One, The Gentle Storm) en Charlotte Wessels (Delain) en sinds het toetreden van gitarist Mark Bogerts en bassist Peter Vink (Q65, Finch, Ayreon) heeft de band een hechte line-up gevonden. En die liegt er niet om! Zowel op album als op het podium is de band niet bang hun virtuoze spel te etaleren, maar doet dat altijd in dienst van de muziek.

Mijlpalen:
2003: eerste album gereleased: 'The Sun Also Rises'
2005: Knight Area speelde op BEARfest in de USA
2008: eerste optreden in de UK en succesvolle shows op grote festivals in Duitsland en Canada
2012: tour in de USA

Tour:
25 april - Cultuurpodium Boederij, Zoetermeer, NL
03 juni - Poppodium DRU Cultuurfabriek, Ulft, NL
09 juli - The Robin II, Wolverhampton, UK

http://knightarea.com/

https://www.facebook.com/knightarea/

Knight Area brengt album 'Heaven and Beyond' uit