Sigur Rós in oktober voor twee shows naar Nederland

30-01-2017 @ 11:18

De IJslandse postrockband Sigur Rós komt in oktober voor twee shows naar Nederland. Op maandag 2 oktober speelt de band een show in AFAS Live in Amsterdam en op dinsdag 3 oktober in de Oosterpoort in Groningen. De shows zijn onderdeel van de zojuist aangekondigde Europese tournee. 

Sigur Rós gaat voor het eerst sinds lange tijd weer op tournee door Europa. Ze doen door heel Europa bijzondere theaters en concertzalen aan met een extra lange show die bestaat uit niet één maar twee verschillende sets. Voor deze tournee heeft de band een avond voorbereid die bouwt op het ruime en geliefde oeuvre van de band. Naast bekend werk zullen ze echter ook nieuw en nog niet eerder uitgebracht werk ten gehore brengen dat momenteel geschreven wordt voor het te verschijnen achtste studio album. Ook nieuwe visuals voor de show beloven zoals altijd zeer bijzonder en beeldschoon te worden. De shows in deze Europese tournee zijn naar verwachting voorlopig ook de enige kans om de band in een concerthal te zien spelen in Nederland.

Sigur Rós werd in 1994 opgericht en hun internationale doorbraak kwam in 1999 naar aanleiding van het tweede album Agætis Byrjun. Het geluid van de band wordt vaak beschreven als etherisch, extatisch, romantisch, dramatisch en organisch. De droefheid in de stem van frontman Jónsi in combinatie met de symfonische, melodische klanken zorgden al snel voor succes in Europa en Amerika. Naar aanleiding van diverse tours werd ook hun overtuigende livereputatie overal in de wereld een begrip.

AN EVENING WITH SIGUR RÓS

2 oktober | AFAS Live, Amsterdam

3 oktober | De Oosterpoort, Groningen

Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 45,- (exl. servicekosten)

https://sigur-ros.co.uk/

https://www.facebook.com/sigurros/