Kensington special guest op Eurosonic - festivalkaarten uitverkocht

09-01-2017 @ 11:15

Kensington is de Special Guest is op Eurosonic. De band speelt op donderdag 12 januari om 22:40 op het 3FM stage in het Ebbingekwartier. Verder maakt de organisatie bekend dat de festivalkaarten voor Eurosonic Noorderslag uitverkocht zijn.

Kensington werkte zich binnen een paar jaar op tot de grootste rockband van Nederland. In 2014 speelden ze maar liefst 11 keer op Eurosonic Noorderslag. Rond die tijd kwam hun grote doorbraak en de eerste hit met het nummer 'Home again'. Inmiddels heeft Kensington 4 succesvolle albums gereleased.

Hun eerste drie albums Borders, Vultures en Rivals beschouwt de band als een voltooid drieluik. Het meest recente album Control daarentegen houdt zich niet bezig met een doel in de toekomst. Control is een statement over nu. Wie is Kensington nu? Als band, en vooral: als vier volwassen individuen in het huidige tijdsgewricht. Alle teksten zijn geschreven door zanger Eloi Youssef. Hij schrijft en zingt persoonlijker dan ooit te voren. Maar toch: ‘Ik put de inspiratie voor mijn teksten niet alleen uit mijn eigen leven, maar ook uit dat van mensen om me heen en van generatiegenoten. Ik zie hoe vluchtig relaties zijn in het digitale tijdperk. Hoe mensen naar buiten toe vaak proberen de indruk te wekken dat ze hun bestaan onder controle hebben.’

Eurosonic Noorderslag festivaltickets uitverkocht

De tickets voor Noorderslag en de passe partouts voor 4 dagen waren snel op. Nu zijn ook de laatste festivalkaarten voor Eurosonic verkocht. Er is op dit moment alleen nog een beperkt aantal tickets voor de conferentie beschikbaar.

Overnachtingen

Slaapplaats in Groningen is beperkt tijdens Eurosonic Noorderslag. Er is nog een klein aantal hotelkamers over, boek een hotel via de Eurosonic Noorderslag website.

ESNS: Platform voor Europese muziek

Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor nieuwe Europese muziek. Met een showcasefestival, conferentie, verschillende award shows en radio-en televisie uitzendingen over heel Europa trekt het evenement elk jaar meer dan 4.000 professionele delegates, waaronder vertegenwoordigers van ruim 400 Europese festivals. Met een festival, een conferentie, verschillende awardshows en radio- en televisie-uitzendingen over heel Europa. Elk jaar presenteert Eurosonic Noorderslag 350 nieuwe acts naast een conferentie programma gericht op de laatste ontwikkelingen in de internationale muziek, media, productie en innovaties. Deze ontwikkelingen zullen aan bod komen in de conferentielijnen Future of Media, Buma Music Meets Tech en EPIC (European Production Innovation Conference). Daarnaast worden tijdens Eurosonic Noorderslag onder andere de European Border Breakers Awards, de European Festival Awards, de Pop Media Prijs en de prestigieuze Nederlandse Popprijs uitgereikt. Dit jaar is Portugal het focusland van Eurosonic Noorderslag.