Sting met zijn 57th & 9th Tour op 5 april 2017 naar Amsterdam

14-11-2016 @ 22:59

Op woensdag 5 april 2017 komt Sting in het kader van zijn 57TH & 9TH Tour naar de Heineken Music Hall (vanaf 1 januari AFAS Live) in Amsterdam.

Na de release van Sting zijn langverwachte pop/rockalbum 57th & 9th begin november, gaat Sting in 2017 op tour. Deze tour bevat optredens in clubs, theaters en Arenas in de VS en Europa. Nieuwe data in Zuid Amerika en Azië worden later aangekondigd.
Tijdens deze 57th & 9th Tour zal Sting bijgestaan worden door een driekoppige band, inclusief oudgediende gitarist Dominic Miller en Josh Freese (drums) en Rufus Miller (gitaar). Special guests tijdens deze tour zijn singer/songwriter en Fiction Plane frontman Joe Sumner en San Antonio Tex-Mex band The Last Bandoleros.

Componist, singer/songwriter, acteur, schr ijver en activist Sting is geboren in Newcastle, Engeland. In 1977 vestigde hij zich in Londen en vormde daar The Police met Stewart Copeland en Andy Summers. De legendarische band bracht 5 studioalbums uit en verdiende daarmee onder andere 6 Grammy Awards en 2 Brit Awards en werd in 2003 toegevoegd aan de Rock and Roll Hall Of Fame.
Als een van ‘s werelds meest onderscheidende soloartiesten ontving Sting zelf nog onder andere 10 Grammy Awards, 2 Brit Awards, een Golden Globe, een Emmy Award en maar liefst 3 Oscar nominaties. Gedurende zijn carrière verkocht Sting bijna 100 miljoen albums, van zowel zijn solo werk als van The Police.

Sting zijn twaalfde studioalbum 57th & 9th is zijn eerste pop/rock album na meer dan 10 jaar. Het 10 nummers tellende album laat de veelzijdigheid van Sting als muzikant en songwriter zien. Van de rauwe, gitaargedreven eerste single "I Can’t Stop Thinking About You" tot het woeste “Petrol Head” en de anthem “50.000”.
Het album, geproduceerd door Martin Kierszenbaum, werd in slechts in een paar weken opgenomen met Dominic Miller (gitaar) en Vinnie Colaiuta (drums), met drummer Josh Freese (Nine Inch Nails, Guns n’ Roses) en met gitarist Lyle Workman en de backing vocals zijn voor rekening van The Last Bandoleros.

Tijdens deze tour speelt Sting, naast werk van zijn meest recente album 57th & 9th, ook de grootste hits uit zijn solocarriere en van The Police.

STING – 57TH & 9TH TOUR

5 april 2017 | Heineken Music Hall (vanaf 1 januari AFAS Live) - Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: €69, €79 (excl. servicekosten)

www.sting.com