IVAR geeft voorproefje van nieuw album

07-11-2016 @ 23:13

De Amsterdamse zanger, songwriter en multi-instrumentalist IVAR heeft 4 november zijn nieuwste single ‘Untitled Hymn’ uitgebracht via Dox Records. De single is afkomstig van zijn album dat in het voorjaar van 2017 uit gaat komen.

Of het nou het schrijven van nieuw materiaal voor zijn soloproject of zijn werk als gitarist en vocalist voor electrofunk groep Kraak&Smaak is, IVAR heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. Een aantal jaar geleden liet hij Nederland achter zich voor een reis naar Indonesië, waar het verlangen naar een solo carrière weer opbloeide. De ervaringen die hij tijdens deze reis opdeed resulteerden in een sound die IVAR zelf omschrijft als de ‘Folky side of soul’. Een soulful, warm geluid in combinatie met kalme akoestische folk en een uptempo groove. Denk aan: Bill Withers, Terry Callier en Curtis Mayfield.

Unitled Hymn’ is een eerste voorproefje van zijn nieuwe album dat gepland staat voor een release in het voorjaar van 2017. ‘Het album belichaamt de zoektocht naar het pure liedje, rauw en ongekunsteld in zijn vorm, sound en boodschap’’, aldus IVAR over zijn nieuwste werk. 

Daarnaast tourt IVAR de komende maanden door het land als support act tijdens de tour van de Britse soulzanger Myles Sanko. Onder andere shows in Patronaat (Haarlem), Paradiso Noord (Amsterdam) en Luxor Live (Arnhem) staan op de planning.

Tour data
11 november Patronaat, Haarlem
13 november Mezz, Breda
16 november Luxor Live, Arnhem
17 november Hedon, Zwolle
30 november Paradiso Noord, Amsterdam
02 december Podium de Vorstin, Hilversum

https://www.facebook.com/IVARmusicOfficial