X-TINXION gaat verder dan alle andere female-fronted thrash metal bands

15-06-2016 @ 23:08

Robert Haagsma van Aardschok Magazine beschreef de uit Dordrecht afkomstige trash metal band X-Tinxion ooit als volgt en sloeg daarmee de spijker op zijn kop: “... furieuze thrash ... mooi contrast tussen zware deathgrunt en heldere, maar tegelijkertijd super agressieve zang ... prachtige gitaarsolo’s ... sterke songs met kop en staart en herkenbare melodie”. 10 juni 2016 was de geboorte van X-Tinxion´s eerste album getiteld ´From The Ashes Of Eden´, waarmee de band haar volledig potentieel in de strijd gooit.

Het thema van het album draait om de transcendentie van de mensheid. Het gaat over de menselijke neiging om te vernietigen gedurende haar zoektocht om haar zelf voortdurend te verbeteren. Met name de tracks 'Amalgamation' en 'In Progress', het eerste en het laatste nummer op het album, houden zich nadrukkelijk met dit thema bezig. Het toont de donkere kant van de menselijke psyche, haar religies en haar wetenschap, als dat het gaat over het innerlijk conflict en de angst voor de dood. Echter wordt deze pessimistische kijk op de mensheid ook gerelativeerd met een dosis humor, die eveneens de ontroerende naïviteit van het menselijk ras toont. Net als een godheid, die over zijn kudde waakt, trachten de teksten de luisteraar mee te nemen naar wat er gebeurt na het verlies van de onschuld. HHet geeft ons nieuwe hoop om het verlies van onschuld te zien als een kans om te leren en te herrijzen uit ´From The Ashes Of Eden´.

Op 12 juni was er een speciale show ter ere van de release van dit album in de Bibelot te Dordrecht, waar Magnacult en Suicide Attack als speciale gasten aanwezig waren. Verder zal X-Tinxion in mei, als deel van het FEMMETASTIC tour concept van Graviton Music Services, een aantal shows in Nederland en België doen.

https://www.facebook.com/xtinxion