Christon tekent muziekdeal bij [PIAS]

29-02-2016 @ 19:06

De Nederlandse songwriter/producer Christon heeft afgelopen week zijn single 'S.O.S. Warning' uitgebracht. Het is de eerste track van zijn debuutalbum 'Towns&Cities', dat later dit jaar zal verschijnen. Verder zal Christon inmaart zeven keer het voorprogramma verzorgen tijdens de shows van Kovacs.

Christon heeft er afgelopen jaar voor gekozen om zich als kluizenaar terug te trekken in zijn atelier/studio om in alle rust te kunnen werken aan zijn songs en sound. Tijdens het schrijf,- en demoproces van dit album maakte Christon gebruik van een zelfgebouwde loopstation (zijn ‘Perpetuum Mobile’) met aan elkaar verbonden instrumenten. Hierdoor ontstond het idee om zijn soloalbum live op dezelfde manier uit te gaan voeren. Het werd meteen een live band ervaring en dat voelde goed. Op het podium wordt hij nu omringd door 10 instrumenten waarmee hij zijn songs laag voor laag opbouwt. Met gesloten ogen luister je naar een volledige band; met je ogen open zie je een overtuigende muzikant die vol passie zijn songs uitdraagt.

Voor de opnamen van zijn nieuwe songs verbleef Christon enige tijd in Nashville, waar muziek een way of life is en hij actief is geweest als songwriter/producer. In die omgeving zijn de songs tot volledige wasdom gekomen, vooral in arrangement en sfeer. Op het album 'Towns&Cities', gerelateerd aan het boek 'The Town & The City' van zijn favoriete schrijver Jack Kerouac, laat hij zeer persoonlijke liedjes horen in een belangrijke fase in zijn leven.

Live:

17-3-16 Bibelot, Dordrecht (VP Kovacs)
18-3-16 Neushoorn, Leeuwarden (VP Kovacs)
19-3-16 Atak, Enschede (VP Kovacs)
24-3-16 Patronaat, Haarlem (VP Kovacs)
25-3-16 Doornroosje, Nijmegen (VP Kovacs)
26-3-16 Boerderij, Zoetermeer (VP Kovacs)
31-3-16 Grenswerk, Venlo (VP Kovacs)

Beluister 'S.O.S. Warning' op Spotify, Youtube en Vevo.

https://www.facebook.com/christonofficial/