Adam & the Relevants brengt debuutalbum uit via Amsterdam Recording Company

19-02-2016 @ 19:10

Adam & the Relevants maakt aanstekelijke gitaarpop, opgediend met een ontembare energie. Een enkele keer rammelt het; soms is het opruiend wild; maar altijd is er dat verpletterende refrein.
De band is geïnspireerd door enerzijds 90s bands als Oasis en Weezer en anderzijds door hedendaagse bands als Wavves en Fidlar. De liedjes zijn zorgeloos, scherp en lopen over van branie. Geen pretenties, gewoon een bonte verzameling stevige en vooral catchy liedjes die direct in je hoofd blijven zitten.
Op 11 maart presenteert de band hun debuutalbum uitgebracht via Amsterdam Recording Company. De releaseshow is een dag later in Ekko in Utrecht. Vervolgens tourt de band door Nederland met 3FM Serious Talent Indian Askin.

Gedurende 2014 werkten Adam & the Relevants aan materiaal voor het debuutalbum met de Engelse producer Xavier Stephenson, die eerder werkte met onder meer Editors, The Joy Formidable en Carl Barât. De band nam eerder al twee singles op met Xavier, ze hadden een klik en hebben contact gehouden. Een half jaar schrijven, een ton iPhone-opnames en een handjevol Skypesessies later waren de demo’s klaar. Eind 2014 kwam Xavier tot tweemaal toe een week op Adam's bank slapen in Amsterdam om het album op te nemen bij Amsterdam Recording Company. Het album is gemixt in de Londense Metropole Studio’s “Het heeft veel tijd en flink wat moeite gekost, maar het resultaat is het wachten meer dan waard!” aldus Adam Quann.

Gallivanting

downloadlink 'Gallivanting'

Optredens

12-03–Ekko, Utrecht (Releaseshow).
24-03–Merleyn*, Nijmegen.
25-03–Vera*, Groningen.
31-03–Extase*, Tilburg.
01-04–Asteriks*, Leeuwarden.
* met Indian Askin

www.adamandtherelevants.nl

https://www.facebook.com/AdamAndTheRelevants/