Luka Bloom presenteert nieuwe album in de Waalse Kerk in Amsterdam

18-02-2016 @ 16:38

Op 11 mei 2016 presenteert Luka Bloom zijn nieuwe album FRÚGALISTO in de Waalse Kerk in Amsterdam.

In 2012 verhuisde Luka Bloom naar het westen van Ierland. De mensen die hij er ontmoette en de rust die hij er voelde werden een inspiratie, en daar is de nieuwe album het resultaat van. Hij creëerde nummers die zowel dagelijkse gebeurtenissen beschrijven als een breder beeld vormen van collectieve verhalen. In Lettercollum House in Timoleague (Cork) bundelde hij ze en nam ze samen met bevriende zangers en muzikanten op in de “beste opnametijd in mijn leven.

Het leven en werk van Luka Bloom zijn gekenmerkt door woorden, gedragen door de melodieën die zijn hart hem ingeeft. Zijn kracht en charme herbergen zich nog steeds in de manier waarop hij zijn publiek kan verbinden met alle blootgelegde emoties in zijn muziek.

Het album FRÚGALISTO vat die kracht mooi samen: van de droom om surfer te worden op middelbare leeftijd (‘Give It a Go’) tot Ierse identiteit (‘No Fear Here’) en van de angsten van zijn 16-jarige zelf (‘Wave Up To The Shore’) tot verloren liefdes (‘Oh Sahara’). Luka Bloom weet aan elk verhaal een herkenbaar gevoel te geven.

Gewapend met zijn akoestische gitaar en zijn unieke stem steekt Luka Bloom elk publiek in zijn achterzak. De combinatie van een intrigerend gitaargeluid (soms klinkt het alsof er een veelvoud aan gitaristen op het podium staat) en de interessante songkeuze (boeiend eigen werk, maar ook veel zorgvuldig uitgekozen covers) staat al meer dan twintig jaar garant voor grootse concertavonden.

Op 22 april wordt het nieuwe  album uitgebracht.

Luka Bloom

11.05.2016
Waalse Kerk, Amsterdam
De kaartverkoop is via www.sugarfactory.nl

http://www.lukabloom.com/

https://www.facebook.com/lukabloom/