Vestrock 2016 maakt eerste acht namen bekend

13-01-2016 @ 21:46

Kensington is zonder twijfel op dit moment de grootste band van Nederland. Ze scoorden de ene hit na de andere en bouwden daarnaast een ijzersterke livereputatie op. November 2015 stonden ze tweemaal voor een uitverkochte Ziggo Dome en in 2016 doen ze dat nog eens drie maal over. Maar eerst staan ze in juni op het Eiland in de Buitenvest  voor Vestrock.

My Baby, uit Nederland en Nieuw Zeeland, is een van de grote beloften voor 2016. Met hun verslavende voodoo, hypnotiserende repeterende ritmes en glijdende slides gingen afgelopen jaren steeds meer deuren open en bereisden zij alle hoeken van de aarde: van Texas tot Tokio, van London tot Lichtenvoorde en van Wenen tot Wellington (NZ)

Een van de hoogtepunten van Vestrock 2015 was het Britse Echotape. Met hun fag-smoking, beer-swigging, string-strumming, floor-stomping, sweat-mopping, head-banging, hip-shaking, good time rock n roll veroverden zij tent en kerk, en lieten het publiek in verbazing achter. Hun album staat in de steigers voor begin 2016, dus voldoende reden om de heren nogmaals het kanaal over te laten steken!

De Belgische band Faces on TV is het alter ego van het Gentse rastalent Jasper Maekelberg, producer van o.a. Gabriel Rios, Mintzkov en Sam Sparrow. Als Faces on TV werden tot nu toe twee ijzersterke en veelbelovende singles op ons afgevuurd.

CUT_, uit Amsterdam, maakt triphop met een moderne twist, met Massive Attack en James Blake als inspriatiebronnen. Hun cover van Stromae's Papaoutai bracht hen internationale aandacht, en daarnaast ook nog eens complimenten van de maestro zelf.

Evil invaders hebben niet alleen de Belgische metalscene op hun kop gezet met hun razendsnelle riffs, flitselende solo’s en high-pitched zang, ook de rest van Europa en zelfs Japan zwichtte voor de kwaadaardige invasie. Hun optreden op VESTROCK zal niet minder indrukwekkend zijn.
All TVVins (Ierland) maakt catchy synth-pop. Met de twee singles ‘Thank You’ en ‘Too Young To Live’ heeft de band al een prachtig visitekaartje afgeleverd, dat hen vergelijkingen met bands als Haim, Bloc Party en New Order opleverde.

In Rotterdam weet iedereen het al, en sinds kort kan de rest van Nederland er niet meer omheen: De Likt komt er aan. Met hun markante mengelmoes van hiphop, italo disco en elektronica speelden ze Rotterdam en omgeving plat. Net als de beste groepen heeft De Likt een universele aantrekkingskracht: hiphoppers, clubbers, punkers en alles daartussenin, iedereen is gecharmeerd van het trio.

Komende maanden zullen nog tientallen acts bekend gemaakt worden via www.vestrock.nl.

Vestrock
Op het prachtige eiland in het hart van het centrum in Hulst, de meest Vlaamse stad van Nederland, vindt dit jaar voor de zevende maal Vestrock plaats, op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2016. Op zondag 5 juni is Vestrock Junior.

Het thema van Vestrock is Mixing Music, Art & Science: ook dit jaar zullen bezoekers verrast worden met niet alleen een indrukwekkende muzikale line-up, maar ook met een educatief programma en theater in de Vestrock University en bovendien met kunst op de weide.

De kaartverkoop is gestart via http://www.vestrock.nl/, http://www.vestrock.be/ en diverse voorverkoopadressen in Zeeuws Vlaanderen.