Eerste Internationale Writers Camp bij Conservatorium Haarlem

02-11-2015 @ 12:45

Conservatorium Haarlem start op dinsdag 3 november met een Internationale Writers Camp. In deze week komen er vooraanstaande muziek uitgeverijen en labels waaronder BMG/Talpa, Armada Music, Strengholt Music en Talk To The Management naar Haarlem. Zij presenteren echte opdrachten aan de conservatoriumstudenten die drie dagen in groepjes aan de slag gaan met een door hun uitgekozen opdracht. Op de vierde dag worden de tracks die ze hebben gemaakt gepresenteerd aan de uitgeverijen. Nieuw dit jaar is dat er ook studenten komen van conservatoria uit het buitenland, zoals van Point Blank uit Londen (UK), van Conservatorium Gent (BE), University of Agder uit Kristiansand (NO), Royal Academy of Music uit Aarhus (DK) en van Hochschule der Populären Künste uit Berlijn (DE). Daarnaast zijn er dagelijks docenten en ervaren Nederlandse songwriters en producers aanwezig die de studenten terzijde zullen staan als coach.

Vorig jaar konden de studenten kiezen tussen opdrachten als ‘maak een track voor het nieuwe album van Tiësto’ of ‘schrijf een nummer voor een nieuw album van Rihanna’. In het verleden zijn er een naar aanleiding van de Writers Camp al tracks en studenten getekend door een uitgeverij.

Voor de uitgeverijen is de Writers Camp week een zeer interessant project, want ze mogen al voordat de studenten zijn afgestudeerd, een kijkje nemen in de pool van talent van het conservatorium en voor de studenten is het natuurlijk te gek om aan een echte opdracht te werken. Het conservatorium heeft docenten die onder andere werkzaam zijn als muzikant of producer voor artiesten als Anouk, VanVelzen, Marco Borsato Caro Emerald en Armin van Buuren.

Conservatorium Haarlem is onderdeel van Hogeschool Inholland en biedt twee afstudeerrichtingen: Pop en E-music. De richting Pop leidt je op tot professioneel popmuzikant. Je kan met je eigen band en muziek een carrière opbouwen en aan de slag als muzikant bij gerenommeerde artiesten of bands (zowel live als in de studio). Naast zang, drums, basgitaar, gitaar en toetsen bestaat er bij Conservatorium Haarlem de unieke mogelijkheid om als blazer (trompet, trombone, saxofoon) een popopleiding te volgen. De richting E-music leidt je op tot electronic musician/producer. Tijdens deze opleiding richt je je onder andere op het maken van dance- en andere muziekproducties in de studio, het live-performen als artiest/DJ, maar ook op het maken van muziek voor games, films, TV en commercials.

Conservatorium Haarlem is onlangs als beste uit de bus gekomen in de categorie Muziek in de nieuwe Keuzegids HBO 2016. De Inholland-opleiding krijgt hiermee het speciale kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2016’.

www.inholland.nl/conservatorium-haarlem.