Rowwen Hèze werkt met bijna 500 muzikanten aan nieuwe single

30-09-2015 @ 20:42

Na maanden van hard werken met opnames in Nederland en Oostenrijk verschijnt op 30 september de nieuwe single van Rowwen Hèze: "Gebrouwe in Limburg". Bijna 500 muzikanten- amateurs en professionals, jong en oud, individueel en muziekgroepen- hebben hun bijdrage geleverd aan deze single. Hiermee is het grootst gebrouwen lied in Limburg een feit.

Op 30 mei jl. heeft Rowwen Hèze een oproep gedaan aan alle musicerende mensen in binnen- en buitenland om mee te werken aan het lied Gebrouwe in Limburg. Slechts een demoversie van dit lied stond online. Alle muzikanten die een inzending hebben ingestuurd, ontvingen een uitnodiging voor één van de drie opnamedagen. Al deze bijdragen hebben het lied Gebrouwe in Limburg gemaakt tot een geweldige single. Tren van Enckevort, producer en bandlid van Rowwen Hèze: “Het was een bijzondere ervaring, zoveel muzikanten met zoveel verschillende klanken. De muzikanten hebben dit nummer zelf gebrouwen. We zijn apetrots op het resultaat!

Ook bekende artiesten als Jan Dulles (3JS), Huub van der Lubbe (De Dijk), Frank Lammers, Guus Meeuwis, Marco Roelofs en anderen hebben meegewerkt aan dit unieke lied. Gebrouwe in Limburg is als gratis download te vinden op de website van Rowwen Hèze. Vanwege het 30-jarig jubileum van de band komt zij iedere 30e van de maand uit met een nieuwe gratis single. Ook de videoclip met alle muzikanten die hebben meegewerkt staat vanaf 30 september online.

Gebrouwe in Limburg wordt éénmalig live uitgevoerd met alle muzikanten tijdens het familie-evenement Zondag in ’t Zuiden op zondag 8 november in America.

Meer informatie over Gebrouwe in Limburg en het 30-jarig jubileum van Rowwen Hèze is te vinden op www.rowwenheze.nl.