Release nieuw album van Seal '7'

14-09-2015 @ 14:28

De Britse zanger Seal brengt op 6 november dit jaar zijn nieuwe album 7 uit.

Voor zijn negende studioalbum is Seal de studio ingegaan met zijn vaste producer Trevor Horn. Na het opnemen van zijn met platina onderscheiden debuutalbum Seal en de daarop volgende successen als Seal II, Human Being, Seal IV en Soul 2 is de samenwerking tussen Seal en Horn een succesvolle formule.

Op het album '7' behandelt Seal de liefde en al haar eigenaardigheden als centraal thema. Vanaf het moment dat de zanger wist dat hij zijn nieuwe album over liefdesperikelen wilde laten gaan, is hij begin 2013 begonnen met het schrijven. Seal daarover: "The album concerns the most sung about, most talked about, and most documented emotion - love. I tried to capture all of the wonderfully different dynamics of love, whether it's the anger, the acceptance, the bliss, the sadness, the elation, or the recklessness. It's this emotion and the ways it makes us feel. It's about the extreme joy and the extreme regret as well as all of the crazy things love makes us do."

Tracklist:
01. Daylight Saving
02. Every Time I'm With You
03. Life On The Dancefloor
04. Padded Cell
05. Do You Ever
06. The Big Love Has Died
07. Redzone Killer
08. Monascow
09. Half A Heart
10. Let Yourself
11. Love

De in Londen geboren zanger was voor het eerst te horen op Killer, de clubhit uit 1991 van Adamski. Na het uitbrengen van zijn debuutalbum, werd Seal onderscheiden met een BRIT Award voor 'Best British Male' in 1992. Na het uitbrengen van Kiss From A Rose was er geen ontkomen meer aan en werd Seal een wereldster, een status die vastgesteld werd door de onderscheiding met 3 Grammy Awards voor 'Song Of The Year', 'Record Of The Year' en 'Best Male Pop Vocal Performance'. Seal heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen albums verkocht.

Seal
Titel: 7
Releasedatum: 6 november 2015

Seal.com

https://www.facebook.com/Seal