Jason Derulo op 9 februari naar de Heineken Music Hall

06-07-2015 @ 20:19

Met zijn recente, vierde album ‘Everything Is 4’ oogst pop- en R&B-megaster Jason Derulo opnieuw veel lof. Een nieuwe wereldtour kan dus ook niet uitblijven. Op dinsdag 9 februari 2016 staat de Heineken Music Hall in de wereldtour planning.

Het leek voor de Amerikaan onmogelijk om het succes te evenaren van ‘Tattoos’, het hitalbum dat met de singles ‘Talk Dirty’, ‘Trumpets’ en ‘Wiggle’ (met Snoop Dogg) drie kneiters van hits scoorde. Niets is minder waar; met zijn vierde album ‘Everything Is 4’ lijkt de populariteit van Jason Derulo alleen maar groter te groeien. Leadsingle ‘Want To Want Me’ knalde in een paar weken tijd naar de #1 van Billboard Hot 100 en werd een wereldwijde hit. De clip werd in drie maanden tijd ruim 62 miljoen keer bekeken op Youtube. Met de aanstekelijke jaren 80-popsound, schudt Derulo voor een deel zijn R&B-veren af, maar meet hij zichzelf een stralend nieuw jasje aan dat hem ook als gegoten zit.

‘Oude rot’
Als je niet beter wist zou je denken dat Derulo een oude rot in het vak is. Feit is dat de nog maar 25-jarige Amerikaan één van de hardste werkers in zijn vak is. Nadat hij eerst furore maakte als producer en singer-songwriter, koos hij in 2009 voor een eigen carrière; vanaf het begin af aan kent die grote hit-successen. Met singles als ‘In My Head’, ‘Ridin’ Solo’ en ‘It Girl’ wist hij al vroeg de weg naar het sterrendom te vinden. Inmiddels zit hij op Spotify over de miljard plays, verkocht hij meer dan 2 miljoen albums en stond hij vorig jaar op #5 van meest opgezochte artiesten op Shazam. Met ‘Want To Want Me’ bewijst Derulo opnieuw dat hij erin zit voor de lange termijn en dat hij kan reppen over een fanbase waar anderen van dromen.

Jason Derulo

09.02.2016 Heineken Music Hall, Amsterdam

https://www.facebook.com/jasonderulo

https://twitter.com/jasonderulo