Amsterdam Dance Event lanceert ADE Beats

28-06-2015 @ 19:50

Internationale conferentie voor hiphop, bass & beats is opvolger van Rotterdam Beats

Tijdens de aankomende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE), dat dit jaar van 14 tot en met 18 oktober plaatsvindt, organiseren Stichting Beats NL en ADE onder de noemer ADE Beats een internationaal conferentie- en showcaseprogramma voor hiphop, bass & beats. Het evenement is de opvolger van Rotterdam Beats.

Na vijf enthousiast ontvangen edities in Rotterdam verhuist het internationale showcase- en zakenplatform voor hiphop, bass en beats nu naar de week én de plek waarin de totale muziekindustrie samenkomt voor de grootste conferentie voor elektronische muziek ter wereld. Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma, was al partner-evenement van Rotterdam Beats. Nadat doorgaan in Rotterdam financieel niet haalbaar bleek, is besloten de samenwerking verder te intensiveren.

ADE Beats heeft als doel om hiphop, bass en beats-cultuur in Nederland en Europa te promoten. Artiesten en sprekers op de afgelopen vijf edities waren o.a. Hudson Mohawke, Shaggy, Typhoon, Future, Action Bronson, DJ Moortje, 2 Chainz en Ronnie Flex en bedrijven en media als Interscope, Top Dawg Entertainment, XXL, OkayPlayer, Boiler Room, Top Notch, BBC, Noah's Ark, Dirty Dutch, The Fader en vele anderen.

"Ik ben heel erg onder de indruk van wat ik hier gezien heb,” vertelde Riggs Morales, die als VP of A&R nauw samenwerkte met Eminem, 50 Cent en Action Bronson en tweemaal op het evenement sprak. "Nergens op de wereld is er een soortgelijke conferentie.Joe Muggs van het toonaangevende online muziekplatform Boiler Room, noemde Beats een "eye-opener in the European festival calendar.

Het programmateam ontwikkelt voor de aankomende editie van ADE een pilot conferentie- en showcaseprogramma. In 2016 zal ADE Beats een volwaardig onderdeel worden van de ADE programmering.

"Hiphop, bass en beats vormen een cruciaal onderdeel van de elektronische muziek,” aldus directeur Richard Zijlma van Amsterdam Dance Event. "We kijken er naar uit samen met het Beats-team die stromingen een nog stevigere plek in onze programmering te geven.

Projectmanager Aldo Bruining noemt ADE Beats een logische volgende stap voor het netwerkevenement. "We kijken als programmateam terug op vijf vruchtbare jaren in Rotterdam met betrokken partners met wie we geweldig hebben kunnen samenwerken. Nu we op zoek moesten naar een nieuwe vorm, is het fantastisch dat we het evenement verder kunnen ontwikkelen in samenwerking met een zo ervaren en succesvolle partner als Amsterdam Dance Event.

Met ADE Beats breidt ADE haar veelzijdige conferentiepallet verder uit. Het zakelijke programma van Amsterdam Dance Event richt zich met gespecialiseerde onderdelen als ADE Pro, ADE Green, ADE University, ADE Hard Dance Event, ADE Next en ADE Beats op specifieke markten, thema's en doelgroepen en vindt plaats op meerdere locaties in de stad.

www.a-d-e.nl

https://www.facebook.com/amsterdamdanceevent