Animal Language presents Dutch Disco

22-06-2015 @ 21:12

Nederland geldt al meer dan een kwart eeuw als de bakermat van alles wat met dance te maken heeft. Gabber, techno, trance, hardstyle, EDM, tech-house, je kan het zo gek niet bedenken. Dat rijtje wordt as we speak aangevuld met een nieuwe smaak: Dutch Disco. Vanuit de funky krochten van disco, house en italo rijst een nieuwe generatie Hollandse producers op met een frisse, fruitige sound die de dansvloer nieuwe impulsen geeft.

De negen aanstekelijke tracks verschijnen op de Dutch Disco Compilation. Ze bieden een inzicht in wat deze veelzijdige scene te bieden heeft. De goeie vocal house vibes van disco dictator Auxiliary tha Masterfader hengelen je het zomerse land van rollerskates en spandex binnen. Ook Silhouette Music-labelbaas L'Equipe du Son ontbreekt niet met z'n rikketikkende drummachines die rechtstreeks uit de 70s en 80s geteleporteerd lijken.

Dutch Disco is niet voor een gat te vangen. Neem bijvoorbeeld de bazige new rave van Nobody Beats the Drum, waarin zijn voorliefde voor electro en breakbeats evolueert tot een nieuwe vlam. Omdat niets hysterisch genoeg is voor Dutch Disco, is er ook de epic italo van Doctr, de spacy clash n' rock van Machinegewehr, de groovy motherf*ckers van Teddy's Philly Sound en de kosmische knallers van Pin Up Club. Voor de donkere jackin' sounds wordt gezorgd door 2CV en Animal Language-kopman Mason.

Kort samengevat: Animal Language presents Dutch Disco is geen discoalbum, maar een ansichtkaart van een beattoreske plek waar gedanst moet worden in een Dutch Disco state of mind. Hier kun je lol hebben in de spotlight in plaats van aan de zijlijn mooi staan te wezen.

Animal Language presents Dutch Disco wordt al gesupport door: Digitalism, Likelike, Ante Perry, Sharooz, Blake Jarell, Larry Tee, Hoshina Anniversary en Giom.

Tracklist:
1. Pin Up Club - Sundays
2. Machinegewehr - Human Remains
3. Mason - Nite Rite Four
4. Auxiliary Tha Masterfader - Feel About
5. 2CV - Pas De Francais
6. Teddy's Philly Sound - Golden Backup Plan
7. L' Equipe Du Son - The Nightwatch
8. Doctr - Traveling To A World Beyond The Galaxy
9. Nobody Beats The Drum - '95 Jive

Animal Language presents Dutch Disco is online verkrijgbaar via diverse downloadplatforms

Soundcloud preview

Animal Language presents Dutch Disco album launch party vrijdag 7 augustus in AIR Amsterdam.

https://www.facebook.com/AnimalLanguageRecords