Dox Records en Music on Vinyl presenteren Dox Classics op vinyl

20-06-2015 @ 15:39

Met de lancering van een serie 180 grams vinyl collectors items wordt de Dox Classics serie gepresenteerd. Dox Classics is een samenwerking tussen Dox Records en Music On Vinyl.  De eerste vinyl release is van Giovanca. Haar album ‘Subway Silence’ is vanaf 10 juli beschikbaar.

De komende 24 maanden verschijnen vier heruitgaves van ‘classic’ opnames van Dox Records. Alle releases verschijnen in een gelimiteerde en genummerde oplage. De releases zijn elk op 180 grams vinyl met exclusieve extra’s en bonustracks met ook download codes.

De Dox Classics:
* Giovanca – 'Subway Silence'
* Benjamin Herman - 'Campert'
* New Cool Collective – 'Best Of'
* Benny Sings – 'At Home'

De Dox Classics lancering en pre-sale vindt plaats tijdens Jazzdag op 26 juni. Vanaf North Sea Jazz Festival (10, 11 en 12 juli) is het product overal verkrijgbaar.

Eerste uitgave
De eerste uitgave is het debuut ‘Subway Silence’ uit 2008 van Giovanca. Dit album verscheen nog niet eerder op vinyl. Het wordt met twee unieke bonustracks geperst op gekleurd vinyl en geleverd in een gatefold sleeve met bedrukte binnenhoes. En voor het digitaal beluisteren krijgt men een download code.

Giovanca: "Het is voor mij allemaal begonnen met Subway Silence. Beats, melodieën, de voyeur met een fascinatie voor typografie en metrolijnen van Parijs tot New York. Altijd schrijvend. De combi met Benny Sings bleek een gouden, ik ben nog steeds dankbaar en trots dat dit album zoveel mensen bereikt heeft. Voor het eerst op vinyl, met bonustracks, en als eerste in de reeks Dox Classics, dus ik ben supertrots."

Pre-order kan ook via de Dox Records webshop met 10% korting. De eerste kopers ontvangen bovendien een gratis ‘Subway Silence’ T-shirt (zolang de voorraad strekt). Alle pre-orders maken daarnaast kans op een door Giovanca gesigneerde testpersing.

Over Dox Records
Dox Records is in 1997 gestart als een open muzikaal platform, opgericht door muzikanten ter ondersteuning van hun muziek. Zij konden eigen plannen bedenken en uitvoeren en tegelijk nieuw talent aandragen. Spoedig trok dit profs aan uit de muziekindustrie die zelf geen muziek maakten en die op zoek waren naar alternatieve wegen binnen de muziek. Zij zorgden voor professionele ondersteuning, een groeiend netwerk en de juiste expertise voor deze muzikanten, die in staat bleken tot in lengte van jaren zich te blijven ontwikkelen. Het platform groeide snel, inmiddels opereert het wereldwijd, maar in essentie bleef het onveranderd.

Dox Records wil een zo breed mogelijk publiek bereiken met de muziek die zij vertegenwoordigt. Ze doet dit door op onconventionele wijze muziek te creëren, te produceren en te promoten. Daarbij is het belangrijk dat artistieke ontwikkeling en continuïteit van de betrokken muzikanten gewaarborgd is.

Over Music On Vinyl
Music On Vinyl is een Nederlands vinyl muzieklabel dat zich sinds 2009 specialiseert in het uitbrengen van populaire albums op 180 gram audiophile vinyl van een groot aantal muzieklabels en onafhankelijke artiesten. De catalogus van Music On Vinyl omvat ruim 1200 titels, variërend van Pop, Rock, Soul, Blues, Jazz, soundtracks en klassieke muziek.

http://www.doxrecords.com/

http://www.musiconvinyl.com/