Na 15 jaar eindelijk nieuw materiaal van St. Germain

09-05-2015 @ 17:30

Twintig jaar na zijn debuut met Boulevard en 15 jaar na zijn laatste album Tourist komt de invloedrijke Franse muzikant St. Germain op 9 oktober 2015 met een nieuw studioalbum. Op 10 november zal hij naar Nederland afreizen voor een concert in de TivoliVredenburg in Utrecht. De eerste single wordt het zomerse Real Blues. Voor de vocalen is de stem te horen van de Amerikaans country blueszanger, songwriter, componist en gitarist Lightnin’ Hopkins (1912-1982).

St. Germain (Ludovic Navarre) is een grote naam in de wereld van de elektronische muziek. Hij is een pionier van de “French Touch” en de schepper van intelligente, sensuele en originele deep house. Zijn muziek is een subtiele mix van elektronica met live instrumenten. In de muziek is zijn liefde voor jazz en blues te horen. Deze invloeden worden gecombineerd met hypnotiserende elektronische loops en harmonieuze vocalen.

Het nieuwe album is een kleurrijke, muzikale reis geworden. Voor het album werkte St. Germain samen met verschillende Afrikaanse muzikanten. Er zijn veel traditionele Afrikaanse instrumenten te horen zoals de kora, de balafoon en de ngoni. Deze worden gemengd met gitaren, piano’s, saxofoons en elektronische elementen.

In 1995 bracht St. Germain zijn debuutalbum Boulevard uit en in 2000 gevolgd door het album Tourist met daarop de hit Rose Rouge. Wereldwijd zijn er van dit album meer dan 2,8 miljoen albums verkocht. Tourist heeft de multi platina status bereikt in Nederland, Nieuw Zeeland en België en zelfs de diamanten status in Frankrijk. Hij stond op de grootste podia waaronder Coachella, Glastonbury en the Royal Albert Hall. In Nederland nam hij maar liefst drie Edison Awards mee naar huis en in zijn thuisland won hij drie Les Victoires de la Musique Awards.

https://www.facebook.com/StGermainOfficial/timeline

https://www.youtube.com/user/StGermainOfficial