Nieuw album van Django Wagner: mijn muziek, mijn passie

19-04-2015 @ 12:17

'Mijn muziek, mijn passie' is de titel van het nieuwe album van Django Wagner. Het is de opvolger van het met louter duetten gevulde album Samen… dat in mei 2014 verscheen en waarvoor Django eerder dit jaar een Edison in ontvangst mocht nemen. Een terechte beloning voor de sympathieke zanger, die in Nederland tot de top behoort in het ‘levenslied’ genre.
Zijn prijzenkast raakt zo ondertussen flink gevuld en niet alleen met edelmetaal. Eind 2012 ontving Django de Zilveren Harp van Buma Cultuur en in 2013 volgde de Gulden Vedel van de bond van Nederlandse Dansscholen. Zowel in 2013 als in 2014 viel hem de Buma NL Award ten deel in de categorie ‘Beste Zanger’ en nu dus ook nog eens een Edison.

De vertrouwde gypsy sound klinkt, hoewel nooit helemaal weg geweest, op het nieuwe album 'Mijn muziek, mijn passie' weer als vanouds. Boven alles horen we uiteraard het indrukwekkende stemgeluid van Django. Voor de muzikale omlijsting zorgde het vaste team van Django, die ook op zijn eerste album speelden en die we ook kennen van Django’s grote hit Kali. Zo keert Het Rosenberg Trio terug met Stochelo Rosenberg op zijn gypsygitaar. Deze karakteristieke invloed op onder meer 'Ik hou nog steeds van jou, de eerste single van het album, is duidelijk hoorbaar. Verder horen we vaste begeleiders als Goldfinger (accordeon), Django’s neef Martin Wagner (viool) en Martijn van den Berg (drums). Het overgrote deel van het nieuwe materiaal is geschreven en geproduceerd door Frank van Weert, Waylon van der Heijden en Django zelf.
De album presentatie is 7 mei.

http://djangowagner.nl/

https://www.facebook.com/djangowagner

https://twitter.com/djangowagner1

downloadlink single 'Ik hou nog steeds van jou'