Nieuwe single Pink Oculus

07-03-2015 @ 16:46

De nieuwe song van Pink Oculus 'Overdue' is uit. Het is de opvolger van het veelgeprezen Sweat en werd gepresenteerd op 7-inch tijdens de aftershows van soulfenomeen D’Angelo in Paradiso op 2 en 3 maart afgelopen week, als onderdeel van de Paradiso Vinyl Club.

Het gaat hard sinds de singer/songwriter/mc haar debuut Sweat uitbracht. Tijdens Eurosonic Noorderslag 2014 maakte ze veel indruk, kort daarna werd ze tot 3FM Serious Talent uitgeroepen. Met die ene single op zak was ze direct op veel plekken te vinden afgelopen jaar. In Nederland, Groot Brittannië, Duitsland en België; een lancering zoals niet vaak voorkomt.

Dit trok onder andere de aandacht van Studio Brussel’s LEFTO. Bovendien werd ze gevraagd voor Stromae’s naprogramma in de Heineken Music Hall en soulzangeres Joss Stone presenteerde Pink Oculus in haar Total World Tour documentaire. Lof ontving ze ook van Grammy Nominee Hiatus Kaiyote. Pink Oculus maakte ook grote indruk bij Candy Dulfer en Jungle by Night. Met laatstgenoemde was ze dit jaar weer te zien in Groningen, tijdens de Tropenkolder in de Polder show op Noorderslag.

Pink Oculus is een wervelende verschijning: dankzij energieke liveshows en een vooruitstrevend geluid betovert ze bijkans haar publiek. D’Angelo’s uitverkochte shows in Paradiso op 2 en 3 maart 2015 vormden het ‘voorprogramma’ voor Pink Oculus haar eigen shows in de Kleine Zaal.

Tourdata
28 maart Funked Up XL – Gebr. de Nobel, Leiden
2 mei Troyfest, Clyro (UK)


Pink Oculus was een Afrikaanse magiër die ergens in de 1400’s leefde in Mali. Ze is het meest bekend vanwege haar magische“exploderende olifant voet” truc. Deze specifieke truc zorgde ervoor dat zij hoofdverantwoordelijke was voor het entertainment in het koninklijk paleis, gedurende King Mansa Musa’s glorieuze heerschappij. Haar befaamde truc beïnvloedde David Copperfield honderden jaren later om zijn eigen “statue of liberty” verdwijnact te verzinnen. Dit is wellicht niet heel bekend nieuws, maar deze informatie komt van Pink Oculus haar verre familielid Kimbo Slice, die straatvechter en martial artist is.

Volgens de legende maakte Pink Oculus eens een reis door de Egyptische woestijn met alleen een tas met goudstof, 8 paar feniksvleugels en wat water. Deze reis duurde 13 dagen en 13 nachten en toen ze haar weg terug had gevonden naar haar moederland, was al haar zwarte haar veranderd in helder roze. Dit is het verhaal waardoor ze aan haar naam Pink Oculus kwam. Wat er gebeurde tijdens de reis: dat blijft slechts gissen. Niemand die het weet, maar het was vast episch.

Overdue verschijnt op het label van Pink Oculus. Distributie via Dox Records.

video
www.pink-oculus.com