Extra concert Sjors van der Panne in Het Koninklijk Concertgebouw

03-03-2015 @ 14:52

Zanger Sjors van der Panne treedt donderdagavond 7 mei 2015 opnieuw op in Het Koninklijk Concertgebouw. De reacties op zijn eerste van vijf uitverkochte concerten zijn zo overweldigend, dat besloten is nog een zesde concert aan de reeks toe te voegen.

Van der Panne zingt in de intieme Kleine Zaal klassiekers uit het oeuvre van onder andere Frank Boeijen, Jacques Brel, Ramses Shaffy en Claudia de Breij. Deze wisselt hij af met de mooiste liedjes van eigen hand.

De Amsterdamse zanger Sjors van der Panne is al jaren actief in de muziekwereld, maar wist tot voor kort het grote publiek nog niet te bereiken. In het voorjaar van 2014 besloot hij mee te doen aan de talentenjacht The Voice of Holland. Met zijn uitzonderlijke stemgeluid en ingeleefde performance ontroerde hij eerst de juryleden en vervolgens heel televisiekijkend Nederland. Van der Panne behaalde in een spannende finale de tweede plaats. Zijn eerste serie concerten in Het Concertgebouw raakten in een mum van tijd uitverkocht.

Sjors van der Panne prijst zich gelukkig met het succes: “Het is een geweldige ervaring om in die mooie intieme zaal van Het Concertgebouw op te treden. Dat ik nog een keer mag is een feestje voor mij en mijn muzikanten.”

Liesbeth List over Sjors
Zangeres Liesbeth List bezocht het optreden van Van der Panne en reageerde vol enthousiasme: “Een lied echt beleven, terwijl je het zingt. Dat kunnen er niet zo veel. Sjors van der Panne kan dat wél! Ik zag het hem doen in een uitverkocht Concertgebouw, waar iedereen in het publiek doorhad dat daar iets fenomenaals gebeurde. Behalve eigen liedjes, zong deze energieke jongeman liederen van Boeijen, Shaffy en Brel. En hoe! Als Sjors een lied zingt, dan ís hij dat lied. En dat is heel knap. Ga hem zien, mensen!

Donderdag 7 mei 2015, Kleine Zaal 20.15 uur
Sjors van der Panne (zang)
Peter Pluer (gitaar)
Hubert-Jan Horrocks (piano)
Siebe Posthuma de Boer (trompet en bugel)

De kaartverkoop start donderdagochtend 5 maart om 10.00 uur via www.concertgebouw.nl.

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie.

Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

http://www.sjorsvanderpanne.nl/

https://twitter.com/sjorsvdpanne