Efteling Radio stapt over op OmniPlayer

29-11-2014 @ 14:31

Efteling Radio stapt over op OmniPlayer, het nieuwe radio-uitzendsysteem van M&I Broadcast Services. Omniplayer is een play-out software systeem dat in samenwerking met verschillende radiostations in Nederland is ontwikkeld en wordt gezien als dé opvolger van Dalet. Bijkomend voordeel van Omniplayer is dat het systeem een constante ontwikkeling kent, iets wat Dalet niet heeft en al enkele niet/nauwelijks is doorontwikkeld.

Arnoud Schellenberg, Coördinator Radio van Efteling Radio: "Wij maken de overstap naar OmniPlayer vanwege het gebruiksgemak en om beter aan te sluiten op de nieuwste technieken, zoals het simultaan uitspelen van video. Ook in relatie tot spotplanning door One Media Sales is het met Omniplayer perfect geregeld”.

"Het is goed te zien dat niet alleen bestaande klanten overstappen, maar ook nieuwe klanten kiezen voor OmniPlayer vanwege het gebruiksgemak. Dat geeft aan dat wij op de goede weg zijn”, aldus Peter van Klei, commercieel directeur van M&I Broadcast Services.

OmniPlayer werd eerder al in gebruik genomen door Radio 538, Q-music, Sky radio, Radio Veronica, NPO Radio 2, NPO Radio 6 Soul & Jazz, NPO Radio 4, NPO 3FM, L1, RTV Rijnmond, Omroep Brabant, Omrop Fryslan, Slam FM, SubLime FM, FunX en KXradio.

http://www.mibroadcastservices.nl/omniplayer

Uiteraard zijn er nog meer radio playout systemen zoals GML van dB-Mediagroep en PC-radio van Broadcast Partners.