3JS vieren Kerst in theater met eigen kerstshow en album Acoustic Christmas

05-11-2014 @ 20:43

3JS staan dit jaar uitgebreid stil bij de kerstdagen. Ze doen in december negen theaters aan met hun kerstshow ‘Acoustic Christmas’ en brengen tevens op 14 november een gelijknamig kerstalbum uit met hun favoriete kerstevergreens akoestisch uitgevoerd in een 3JS-jasje. Behalve klassiekers als ‘Jingle Bells’, ‘Fairytale Of New York’, ‘We Wish You A Merry Christmas’ en anderen, hebben 3JS ook twee nieuwe eigen kerstliedjes toegevoegd: ‘Merry Christmas Anyway’ en ‘December’. Een duet met Glennis Grace staat als bonus track op het album, de gtrack is getiteld: ‘We Three Kings’ .

Fairytale Of New York’ is duet met de Amerikaanse singer-songwriter Lori Liebermann, zij verwierf internationale bekendheid als schrijfster, samen met Charles Fox en Norman Gimbel van de klassieker ‘Killing me softly with his song’, in 1973 een wereldhit voor Roberta Flack.

Het idee voor het kerstalbum komt voort uit een spontane actie van de mannen om in 2013 twee akoestische kerstshows te organiseren in een klein theatertje in Oostzaan in Noord-Holland. Ze wilden graag zelf vast in de kerstsfeer komen samen met hun fans middels het ouderwetse Amerikaanse kerstrepertoire uit de jaren ‘50 van Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en Ella Fitzgerald. De twee shows waren binnen 48 uur uitverkocht. Het werd zo’n groot succes dat de 3JS besloten om het concept dit jaar niet alleen in de theaters uit te breiden, maar een selectie van de liedjes ook als album uit te brengen. De eerste show is op 11 december in Emmeloord. Totaal doen de mannen negen theaters aan door heel Nederland. Kaarten zijn te koop via de theaterkassa’s en via NTK: www.ntk.nl/voorstelling/3js-acoustic-christmas

www.3js.nl

www.twitter.com/driejs

www.instagram.com/driejs/

www.facebook.com/driejsnl