Nederlands dance-duo Mason toont breed muzikaal spectrum op tweede album

02-11-2014 @ 12:47

Mason heeft 31 oktober jl. hun tweede album "ZOA" uitgebracht. Het Nederlandse dance-duo, bestaande uit dj/producer Iason Chronis en producer Coen Berrier, put op dit album dieper dan ooit uit hun brede muzikale arsenaal -vol indie-pop, italo, disco, (deep)house en lekkere schurende funky elektronica. Resultaat is een besmettelijk sterk album waarop alles wat Mason de afgelopen jaren zo'n wereldwijd succes maakte samenkomt.

Alsof ze niet anders kunnen. Mason haalt nu al jaren allerlei muzikale streken uit, dat was al zo met hun doorbraak "Exceeder" eind 2006, die vlak daarna een wereldpubliek bereikte toen er de vocalen van zangeres Princess Superstar aan werden toegevoegd. De track bereikte tientallen internationale hitlijsten, waaronder een #3-positie in de UK Pop Chart, veel singles die volgden eindigden ook in de hitlijsten.

Zo werd dynamic duo Mason één van de grote namen uit de Nederlandse dance industrie, ondertussen ook opererend buiten de eigen landsgrenzen. Naast releases op fameuze labels als Fool's Gold, Great Stuff, Boys Noize en Cheap Thrills werd tegelijk vanuit Amsterdam hard gewerkt aan het opbouwen van hun eigen, inmiddels veelgeprezen label Animal Language. Hierop verscheen in 2011 ook debuutalbum "They Are Among Us", een album dat de house, electro en indie vibes van Mason treffend combineerde met gastvocalisten als Roisín Murphy, Sam Sparro en Kurtis Blow.

ZOA
En nu is er eindelijk die langverwachte opvolger. Een flink besmettelijke "ZOA" kun je wel zeggen. Het Amsterdamse duo heeft zijn muzikale vrijheid nog verder uitgebouwd en lapt op dit 14 tracks tellende album alle muzikale regels en hokjes wederom fijntjes aan de laars. Nou waren het al twee mad scientists, Chronis en Berrier zijn nu nog dieper in het lab gedoken, leidend tot een geluid dat bruggen slaat tussen indie-pop, speelse house en disco, freaky elektronica, funk en electro. Het is een ambitieus album geworden.

"We hebben de afgelopen twee jaar voornamelijk clubtracks uitgebracht, maar zijn op de achtergrond ook altijd met andere muziek bezig geweest", laat Chronis weten. "Er ontstaan naast dit dansvloermateriaal vanzelf meer ideeën die we niet in dat beperkte dj-gerichte format kwijt kunnen. Voor dit album hebben we ons zelf daarom totaal geen grenzen opgelegd, waardoor alles kon zolang wij het maar inspirerend vonden. Eigenlijk precies de tegenovergestelde werkwijze als bij het maken van dj-tools of voorbedachte radiohits. Dit maakte het hele productieproces heel ongedwongen."

"ZOA" dus, een album met vele gezichten, check alleen al die lijst met meewerkende artiesten. Zo is de legendarische zangeres Jocelyn Brown van de partij voor een soulvolle bijdrage aan "Here's My Heart" en zijn er veel bijdragen uit eigen land; Pien Feith, 'Rockattack Ten' (Gotcha!), BigBoy Caprice en Bas Bron (Bastian, De Jeugd Van Tegenwoordig) zijn er allemaal bij.

Daarnaast maakt ook de Prince-a-delica van "Gotta Have You Back" met Rouge Mary (Hercules And Love Affair) indruk, net als de klassieke acid sounds op "Get Back" en de 80's zomer vibes van "Salamander" (met dikke solo van Bas Bron). Het leidt allemaal tot een album waar je naar kunt blijven luisteren, en waar telkens andere tracks en geluiden een nieuwe favoriet vormen. Voor Mason de gedroomde opvolger.

"ZOA" Tracklist:

Up In The Vessel

Gotta Have You Back ft. Rouge Mary

Thomas' Sleepover

Here's My Heart ft. Jocelyn Brown

Reach The Stars ft. 'Rockattack' Ten and Big Boy Caprice

Get Back!

Eight Oh Eight

Someone I'm Not ft. Lizzie Massey

Peer Pressure ft. Champagne Champagne

Rock Steady Love

Solid Gold ft. Pien Faith

When We Touch

Salamander

www.musicofmason.com
www.facebook.com/musicofmason
www.soundcloud.com/musicofmason
www.twitter.com/musicofmason
downloadlink album