VPRO maakt tv-special over de jonge zangeres Lorde

22-10-2014 @ 21:39

Ze is amper 17, heeft al twee Grammys in de kast staan en scoorde een gigantische wereldhit met Royals: De Nieuw-Zeelandse artieste Ella Marija Lani Yelich-O'Connor alias Lorde is immens populair. Wat maakt haar zo bijzonder?

David Bowie noemde haar muziek 'de muziek van de toekomst', op haar 13e tekende ze bij Universal Music, haar nummer Royals stond 9 weken op #1 in de VS en onlangs nog werd ze gepersifleerd in South Park.
De muziek van Lorde is immens populair bij tieners over de hele wereld. Maar in artistiek opzicht reikt het werk van Lorde veel verder dan dat van menig tienersterretje.

Wat drijft deze zangeres die op haar blog net zo graag afbeeldingen van klassieke Italiaanse kunst plaatst als selfies met bekende artiesten? De VPRO sprak met Lorde in een uitgebreid interview voorafgaand aan haar concert in TivoliVredenburg op 26 mei dit jaar. Daarnaast komen mensen uit de muziekindustrie in Nieuw Zeeland aan het woord die haar opkomst van dichtbij hebben meegemaakt. Tevens zijn in de muziekspecial, die de VPRO op 6 december a.s. uitzendt, delen van haar show in TivoliVredenburg te zien,. Het programma is geregistreerd door VPRO 3voor12.

Vrijdag 6 december 21.30 uur op NPO 3

https://www.facebook.com/lordemusic

https://twitter.com/lordemusic