Jurre Bosman nieuwe zendermanager NPO radio 2

17-10-2014 @ 09:35

Jurre Bosman wordt per 1 januari 2015 de nieuwe zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Hij is daarmee de opvolger van Kees Toering, die na 19 jaar het stokje overdraagt. Jurre neemt deze functies al waar sinds 1 oktober jl.

Jurre Bosman: “Ik ben trots dat ik voor NPO Radio 2 en NPO Radio 5 als zendermanager aan de slag mag. Ik verheug me op de samenwerking met de teams van beide zenders en hoop bij te kunnen dragen aan het uitbouwen van het succes van deze publieke radiostations. Op de korte termijn kijk ik uit naar de organisatie van twee door onze luisteraars bijzonder gewaardeerde evenementen: de Evergreen Top 1000 op NPO Radio 5 en in de december de NPO Radio 2 Top 2000."

Volgens Jan Westerhof - directeur Radio van de NPO -  heeft Jurre “ondanks zijn relatief jonge leeftijd als manager zijn sporen binnen de publieke omroep ruimschoots verdiend. Het management van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 zijn een mooie nieuwe uitdaging in de loopbaan van deze op-en-top radiomaker. Jurre heeft er blijk van gegeven als geen ander te beseffen wat er voor nodig is om het medium radio toekomstgericht te maken.” 

Jurre Bosman is sinds zijn zeventiende werkzaam voor de publieke omroep. Hij begon bij de TROS als programmamaker voor radio en televisie waar hij onder meer meewerkte aan de Mega Top 50, Somertijd, Ruuddewild.nl en Poster. Hij was eindredacteur van de NTR-programma’s op NPO 3FM en NPO Radio 6, waar hij werkte met onder andere Coen & Sander, Giel Beelen en Claudia de Breij. Ook was hij negen jaar lang presentator van het School TV Weekjournaal. Sinds 2010 was Bosman adjunct-zendermanager voor NPO 3FM, NPO Radio 6 en NPO FunX.

Jan Westerhof, over het vertrek van Kees Toering: Kees Toering heeft een grote bijdrage geleverd aan de groei en het succes van beide zenders: ‘NPO Radio 2 is al jarenlang een van de best beluisterde radiostations van Nederland met meer dan 2,5 miljoen luisteraars. De programmering van NPO Radio 5 Nostalgia is begin dit jaar uitgebouwd naar zeven dagen in de week en groeit in populariteit. Daarnaast is de Radio 2 Top 2000, waarvan Kees de geestelijk vader is, niet meer weg te denken als één van de grote media-evenementen in Nederland.’

Kees werd in 2001 verkozen tot Radioman van het Jaar.

bron: NPO.nl