Neil Young brengt op 31 oktober nieuw studio album uit

11-10-2014 @ 14:07

Neil Young zal zijn nieuwe studioalbum getiteld Storytone op 31 oktober uitbrengen. Op Storytone staan tien nieuwe nummers, deze zijn allemaal live opgenomen in de studio met een 92-koppig orkest, een koor en natuurlijk Neil Young zelf.

De aanpak van dit album is anders geweest dan die van Young’s vorige albums. Hij dook eerst alleen de studio in en nam alle nummers op in een solosetting, en ging daarna met deze versies naar een orkest en big band. Deze gaven hun eigen draai aan de nummers en hierdoor ontstonden er totaal andere versies van de songs. Het album werd geproduceerd door The Volume Dealers waar Neil Young al eerder mee samenwerkte.

Het eerste nummer van het album dat al te beluisteren is heet Who’s Gonna Stand Up?, dit nummer werd afgelopen zomer voor het eerst uitgevoerd tijdens de Crazy Horse shows in de UK en tijdens zijn set op Farm Aid. Het nummer is een oproep om minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen en de fragiele ecosystemen op aarde beter te beschermen.

Andere opvallende tracks op het album zijn de bitterzoete opener Plastic Flowers, het bluesy swingende I Want To Drive My Car, het pijnlijke Tumbleweed en ook het fijngevoelige nummer When I Watch You Sleeping.

Artiest: Neil Young
Titel: Storytone
Release: 31 oktober 2014

Tracklist Storytone:
01. Plastic Flowers
02. Who’s Gonna Stand Up?
03. I Want To Drive My Car
04. Glimmer
05. Say Hello To Chicago
06. Tumbleweed
07. Like You Used To Do
08. I’m Glad I Found You
09. When I Watch You Sleeping
10. All Those Dreams

neilyoung.com

https://www.facebook.com/NeilYoung/