Restaurant BAUT draait door met ADE

27-09-2014 @ 19:29

Restaurant ziet het einde naderen en brengt vijf dolle dagen ‘Dinner&Dance

Restaurant BAUT gaat zijn laatste uren goed besteden. Tijdens het Amsterdam Dance Event brengt deze tijdelijke smaakmaker aan de Wibautstraat een fikse lijst avonden vol ‘Dinner&Dance’. Noem het een 360-graden programmering die van 15 tot en met 19 oktober wordt voorgeschoteld, met evenementen op zowel de boven- als benedenverdieping. Een groot deel hiervan is nu al bekend, al staan er ook nog wat verrassingen te wachten –het laatste ADE van BAUT wordt bovenal een gedenkwaardige.

Best een aardig uitgangspunt, bij de opening van BAUT begon ook meteen het aftellen naar de sluiting van het restaurant, op 31 december dit jaar. Dat was in oktober 2012 nog ver weg, nu komt het moment met rasse schreden dichterbij, wat het gevoel van tijdelijkheid alleen maar versterkt. Living the moment, jawel! Dat gaat op het Amsterdam Dance Event alleen maar worden benadrukt.

De ADE-avonden worden groter aangepakt dan vorig jaar. Twee zalen met een spannende programmering, waarbij naast de muziek uiteraard ook goed gaat worden gegeten. BAUT serveert deze dagen geen lunch, maar richt zich louter op het diner in combinatie met het feest. Hiervoor kunnen speciale ‘Dinner&Dance’ kaarten worden besteld met een bijbehorend menu.

Muzikaal staat er vervolgens een aardige delegatie clubhelden op de line-up. Op woensdag presenteert (Braziliaanse club) D-Edge al hun Black Belt-avond met ondermeer Ian Pooley, M.A.N.D.Y. (Patrick Bodmer) en Boris Werner op het affiche. Donderdag komt niemand minder dan house gangster DJ Sneak langs, samen met vrienden als Ramon Tapia en Detroit Swindle.

Het ‘Dinner&Dance’ extravaganza gaat vrijdag onverminderd door met Soul Heaven, een avond waar vooral de evangelie van kwalitatieve house wordt verspreid. Vorig jaar al een ADE-highlight, met de komst van ondermeer dj-legendes Francois K (Paradise Garage, Studio 54!) en Joey Negro lijkt ook deze editie eentje voor de boeken.

Zaterdag ontmoeten de werelden van Steve Bug’s Pokerflat en Michel de Hey’s HEY! Records elkaar in BAUT. Brengt de Duitse dj zijn net zo gerenommeerde landgenoot Alex Niggemann mee, Michel de Hey doet deze avond een b2b-set met Benny Rodrigues en voegt ook nog even Rauwkost en Wouter de Moor aan het programma toe.

Er gaan nog meer evenementen volgen, het zondagprogramma volgt binnenkort en er staat ook iets speciaals gepland, info hierover volgt waarschijnlijk pas op het laatste moment –houd de boel dus goed in de smiezen! Laat in ieder geval duidelijk zijn dat BAUT het ADE op waardige wijze gaat verlaten, een ruim twee jaar durende pop-up mondt uit in vijf dolle dagen ‘Dinner&Dance’.

Alle info op een rij: BAUT presents ADE

Woensdag 15 oktober
D-Edge presents: Black Belt
Diner start om 18:00u
Event: 22:00-04:00u
Tickets: € 15,- via http://bit.ly/XKoBMg
Event op Facebook: http://on.fb.me/1Dy9HcK
Line-up: Renato Ratier, M.A.N.D.Y. (Patrick Bodmer), Kate Simko, Ian Pooley, Cesare vs. Disorder, Mike Shannon, Boris Werner, Stekke, Ney Faustini & Gromma, Anderson Noise, Philogresz

Donderdag 16 oktober
I’M A HOUSE GANGSTER
Diner start om 18:00u
Event: 22:00-04:00u
Tickets: € 15,- via http://bit.ly/XnDCCZ
Line-up: DJ Sneak, Chris Simmonds, Darius Syrossian, Detroit Swindle, Jesse Perez, Ramon Tapia, Tripmastaz

Vrijdag 17 oktober
Soul Heaven - hosted by Risksoundsystem, Meubel Stukken en BAUT
Diner start om 18:00u
Event: 22:00-04:00u
Tickets: € 17,50 via http://bit.ly/1uWlD23
Event op Facebook: http://on.fb.me/1Cm6OKv
Line-up: Francois K, Joey Negro, Risksoundsystem, Sy Sez
2nd room: hosted by HOUSE MUSIC UNITED (HMU)
Line-up: Luis Radio, Davide Fiorese, Gigi Testa, Souldynamic

Zaterdag 18 oktober
Pokerflat vs. HEY!
Diner start om 18:00u
Event: 22:00-04:00u
Tickets: € 15,- via http://bit.ly/hey-tix
Event op Facebook: http://on.fb.me/1mYFMFH
Line-up: Steve Bug, Michel de Hey b2b Benny Rodrigues, Alex Niggemann, Wouter de Moor, Rauwkost

Zondag 19 oktober
TBA

Dinner&Dance menu:
1e gang: Steak Tartaar, Vega optie: Artisjok Tartaar
Optie tussengerecht: Thai Beef Salad / Tom Kha Kai

2e gang: Kalfsentrecote met gebakken bos paddenstoelen en aardappelcrème, Vega Optie: Risotto pompoen met pinda crunch

Extra: Chocolade Dessert
Extra: Verse Frites / Bautsalade

€ 25,- voor 2 gangen excl. Ticketfee.

www.bautamsterdam.nl