Sterren.NL Top 20 krijgt nieuwe samenstelling

17-09-2014 @ 21:23

De Sterren.NL Top 20 wordt met ingang van 1 oktober anders samengesteld. Dit is vandaag bekendgemaakt via o.a. Entertainment Business in de Buma NL special die daarin is verschenen.

De Sterren.NL Top 20 en daarmee de Nederlandstalige Top 20 wordt sinds 2003 wekelijks samengesteld door Mega Media/Sieb Kroeske en draagt sinds 2008 de naam Sterren.NL Top 20.

In een interview in Entertainment Business vertelt Daniel Dekker van AvroTros o.a. dat de nieuwe samenstelling een nadrukkelijke wens is om tot een betere en meer representatieve Nederlandstalige (Hollandstalige) hitlijst te komen. De nieuwe lijst is uitvoerig getest de afgelopen weken en levert goede inzichten op. "Er zijn een aantal opvallende verschillen waar te nemen, waardoor sommige tracks ineens een significante andere positie krijgen" aldus Daniel Dekker.

"De nieuwe samenstelling is behoorlijk bewerkelijk, omdat o.a. airplay van relevante stations, streams en bijvoorbeeld de buzz die rond een liedje op sociale media speelt".

"De exacte formule van samenstelling geven we niet prijs, want we willen een methode houden die zo objectief mogelijk blijft. Het Nederlandstalige, volkse segment is een serieuze muziekstroming. Sterren.NL richt zich vanuit de NPO specifiek op deze stroming. Wij gaan daar dan ook serieus mee om. Onderdeel daarvan is dat wij vanuit onze doelgroep geredeneerd garant kunnen staan voopr een objectieve hitlijst zoals de Mega Top 50 dat voor de luisteraars van 3FM is", aldus Daniel Dekker.

Lees meer hierover in de september editie van Entertainment Business en de Buma NL special.

www.sterren.nl

http://www.entertainmentbusiness.nl/