Nieuwe single David Bowie op ultieme verzamelaar: Nothing has changed

12-09-2014 @ 14:30

Op 14 november komt de ultieme verzameling van het werk van David Bowie, getiteld Nothing Has Changed uit.

Op het album staat werk van David Bowie tussen 1964 tot 2014 en zal verschijnen op 3CD, 2CD, 2LP en als download album. Naast het overzicht van 50 jaar David Bowie bevat Nothing Has Changed de nieuwe single Sue (or In A Season Of Crime). De single is speciaal opgenomen voor het album en hiervoor heeft hij samengewerkt met Tony Visconti. Sue (or In A Season Of Crime) is het eerste nieuwe materiaal sinds zijn release van The Next Day in maart 2013. De single zal verschijnen op een limited 10” vinyl en als download op dezelfde dag als het album.

Het nieuwe album is vernoemd naar een songtekst uit het openingsnummer Sunday van het album Heathen. Op Nothing Has Changed staan nummers uit David Bowie’s beginperiode zoals Liza Jane en Can’t Help Thinking About Me tot aan het in 2013 uitgebrachte James Murphy’s Hello Steve Reich Mix van het nummer Love Is Lost. Naast de nieuwe single Sue (or In A Season Of Crime) zal er ook ander nooit eerder verschenen materiaal op het album staan. Zo zal het nummer Let Me Sleep Beside You van de Toy-sessies voor het eerst worden uitgebracht. Ook het nummer Your Turn To Drive zal zijn debuut op CD maken, deze was in het verleden alleen verkrijgbaar als download. En de prachtige heropname uit 2001 van het uit 1971 stammende nummer Shadow Man is ook toegevoegd aan de tracklist.

Vijftig jaar na zijn eerste opname is David Bowie nog steeds een unieke verschijning en één van de voorlopers in de hedendaagse cultuurwereld. Hij wordt tot op de dag van vandaag bewonderd door generaties van schrijvers, artiesten en fashionistas. In 1967 brengt David Bowie zijn titelloze debuutalbum maar zijn echte doorbraak is het nummer Space Oddity afkomstig van het album Man of Words, Man of Music omdat het door de BBC wordt gebruikt voor de reportage van de eerste maanlanding. Het album The Rise & Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars uit 1972 en de daaropvolgende tour maken van David Bowie de belangrijkste glamrocker en vestigen definitief zijn naam in de VS. Zijn eerste #1 hit komt echter pas in 1974 met het nummer Fame afkomstig van het album Young Americans. In 1983 brengt Bowie het succesalbum Let’s Dance uit, het titelnummer bereikt bijna in de hele wereld de #1 van de hitparades. In zijn gehele carrière tot nu toe bracht Bowie maar liefst 26 studio albums, 9 live album en 5 EP’s uit.

De volledige tracklisting van Nothing Has Changed op 3CD, 2CD en 2LP kan je hier bekijken.

Artiest: David Bowie
Titel: Nothing Has Changed
Releasedatum: 14 november 2014

Davidbowie.com

https://www.facebook.com/davidbowie