Extra show Ben Howard op 19 december in de Heineken Music Hall

29-08-2014 @ 16:26

Vanwege de grote belangstelling voor de show van Ben Howard is er een extra show bevestigd. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 19 december in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De show van 18 december was binnen een kwartier uitverkocht. De voorverkoop van het extra concert is reeds gestart.

Ben Howard werd 27 jaar geleden geboren in Londen en bleek al snel een creatieve jongen vol fantasie. Rond zijn 10e levensjaar begon hij met het schrijven van zijn eerste nummers, en bleef dat doen. Vlak voordat hij zijn universitaire studie afrondde koos hij ervoor om full time voor de muziek te gaan en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Zijn muziek bracht hem naar zo’n beetje elke club in Engeland.

Zijn grote doorbraak kwam in 2011. Met het nummer “Keep Your Head Up” van het album Every Kingdom bewees hij zijn folky singer/songwritersschap naar een groot publiek te kunnen brengen. Zijn succes leverde hem een Mercury Prize nominatie en 2 Brit Awards op.

Onlangs kondigde Ben Howard zijn nieuwe album Forget Where We Were aan, waarvan de gelijknamige single inmiddels in promotie is gegaan. Ben Howard zelf en zijn drummer en goede vriend Chris Bond produceerden het album.

Op 8 september staat Ben Howard eerst nog in Paradiso. Dit concert was binnen enkele minuten uitverkocht. Voor de show van 18 december in de Heineken Music Hall waren de kaarten binnen no-time weg.

Ben Howard

Vrijdag 19 december, Heineken Music Hall – Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur. Tickets: €35 (excl. Servicekosten)