Introducing: Royal Wood

29-08-2014 @ 14:27

De Canadese singer-songwriter Royal Wood speelt, schrijft en zingt in de stijl van artiesten als Rufus Wainwright, Randy Newman, Ron Sexsmith.

Als artiest is hij actief sinds 2002. In zijn jeugd heeft hij muziek leren spelen op verschillende instrumenten w.o. gitaar, trompet, drums, en clarinet. Tijdens zijn studietijd speelt hij piano in verschillende jazz clubs in Montreal. Tegenwoordig woont hij in Toronto.

Zijn eerste EP verschijnt in 2003, getiteld The Milkweed EP, waarvoor hij alles zelf schreef, speelde en produceerde. In 2004 volgt zijn debuutalbum getiteld “Tall tales”. Zijn tweede album getiteld “A good enough day” verschijnt in 2007 in Canada en in 2008 in Europa. Het album brengt hem de nodige support bij radio en ook wordt zijn muziek gebruikt in tv-programma’s, w.o. Grey’s Anatomy en de film ‘Playing House’.

Optredens in voorprogramma’s van verschillende artiesten volgen. In 2009 wordt de EP ‘The lost and found’ uitgebracht. Door zijn album ‘The waiting’ (2010) wordt hij door iTunes uitgeroepen tot ‘Songwriter of the year’. Een supporttour volgt waarbij hij in het voorprogramma van David Gray staat zowel in Noord-Amerika als in Europa. Inmiddels is hij in eigen land al een aantal keer genomineerd voor een JUNO-award.
Maart 2014 verschijnt zijn nieuwe album ‘The burning bright’ waarvan de single ‘Forever and ever’ in Canada een hit wordt.

De single ‘Forever and ever’ is zeer radiovriendelijk en kan veel airplay verdragen.
Momenteel toert Royal in Canada, in oktober komt hij naar Europa voor 4 optredens en speelt hij in Ierland, Engeland, en op 10 oktober ook in Paradiso, Amsterdam.

http://www.royalwood.ca/
https://www.youtube.com/watch?v=cieppm68gos
https://www.facebook.com/RoyalWood
https://twitter.com/royalwood