Eerbetoon André Hazes bij AvroTros

27-08-2014 @ 18:40

Zaterdagavond 27 september staat NPO 3 in het teken van de 10 jaar geleden overleden Amsterdamse volkszanger André Hazes. In het programma Het verhaal van André Hazes wordt het leven van de zanger, die wereldberoemd is in Nederland door nummers als ‘Zij gelooft in mij’, ‘De vlieger’ en ‘Een beetje verliefd’, uitgelicht. Aansluitend wordt bij AVROTROS het 90-minuten durend concert ‘André Hazes - 25 Jaar Hazes: Live In De Amsterdam ArenA’ uit 2003 uitgezonden.

Op 23 september 2004 overleed André Hazes. Dat daarmee een geliefd zanger heenging bleek vier dagen later op 27 september, toen er zo’n 48.000 mensen in de Amsterdam ArenA zaten voor de afscheidsceremonie ‘André bedankt’. Nog eens 5 miljoen Nederlanders zagen dit eerbetoon rechtstreeks op televisie en zo nam Nederland op unieke wijze afscheid van de volkszanger. Nu, 10 jaar later, is zijn muziek nog steeds springlevend.

In Het verhaal van André Hazes kijken alle betrokkenen terug op het leven van Hazes en zijn afscheid in een overvolle ArenA. Welke impact had het op Roxeanne en Dré, destijds 11 en 10 jaar, toen ze tienduizenden mensen openlijk om hun vader zagen huilen? Hoe was het voor Rachel, die op haar 34e weduwe werd van zo’n volksheld? Hoe kijken de artiesten terug op deze avond en op welke wijze houden zij de muziek van André levend? Waarom is de musical over zanger iedere avond uitverkocht? Kortom; hoe kijken alle betrokkenen terug op André’s dood en wat is er in de tien jaar daarna gebeurd met het fenomeen Hazes?

Sterren.nl op NPO1
Op donderdag 25 september zendt AVROTROS het programma Sterren.nl presenteert: De Hazes Top 50 uit op NPO 1. De door het publiek gekozen hitlijst met André Hazes' grootste hits. De Hazes Top 50 is eerder, op dinsdag 23 september, de sterfdag van de zanger, te horen op Sterren.nl Radio. Stemmen op de lijst kan via www.sterren.nl.

Sterren.nl presenteert: De Hazes Top 50
Uitzending donderdag 25 september
NPO 1

André Hazes - 25 Jaar Hazes: Live In De Amsterdam ArenA
Uitzending zaterdag 27 september
NPO 3 - 22.15 uur