Tim Douwsma presenteert het Kinderprinsengrachtconcert 2014

21-08-2014 @ 22:31

AVROTROS-presentator Tim Douwsma kan zingen, acteren en presenteren, maar heeft hij ook verstand van klassieke muziek? Dat kunnen we zien tijdens het Kinderprinsengrachtconcert dat hij op zaterdag 23 augustus aankondigt. De AVRO zendt het concert die avond uit om 18.05 uur op NPO 3.

2014 is echt het jaar van Tim Douwsma. Hij mocht al de Nederlandse punten doorgeven tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, presenteerde het succesvolle Junior Dance en lanceerde zijn eerste Engelstalige single Lisa. En nu, twee jaar na zijn optreden tijdens het Kinderprinsengrachtconcert, mag hij het klassieke muziekevenement voor en door kinderen zelf presenteren.

Tim: “De laatste 6 maanden waren vrij hectisch voor mij. Er is veel gebeurd naar aanleiding van mijn Songfestival-moment en er veranderen nog veel dingen in de toekomst. Als eerste mag ik op 23 augustus het Kinderprinsengrachtenconcert presenteren. Twee jaar geleden mocht ik daar zelf aan meedoen en ik heb er ongelofelijk van genoten. Dat ik dit grote evenement nu zelf mag presenteren is dan ook een enorme eer. Ik kijk ernaar uit, en we gaan er een prachtige muzikale dag van maken!

Kinderprinsengrachtconcert 2014
Het Kinderprinsengrachtconcert steekt voor de negentiende keer Nederlandse popmuziek in een klassieke uitvoering. Sharon Doorson zingt haar grote hit High on Your Love en wordt daarbij begeleid door celliste Emma van Schadewijk (11). De elfjarige Johan Wiersma opent het nummer Mooie Dag van Jayh en hoboïst Maria Eugenia Pedano (11) speelt mee op Take Your Time Girl, de hit van Niels Geusebroek.

Edwin Schimscheimer, die het elfkoppige ensemble begeleidt, heeft speciaal voor het elfjarige drumtalent Jimi Hendriks een nummer gecomponeerd. Junior Dance-finalist Devanté toont hierop zijn danskunsten. Noa, winnares van het Junior Dance, schittert op het podium terwijl alle talenten het vurige Libertango van Piazzolla opvoeren.

zapp.nl/kinderprinsengrachtconcert