Nederlands Theater Festival van start op 4 september

08-08-2014 @ 15:43

Het Nederlands Theater Festival toont jaarlijks de hoogtepunten van het theaterseizoen. De beste voorstellingen volgens de vakjury en het festival, zijn gedurende elf dagen te zien in een feestelijk programma voor de grote en kleine zaal.

Rondom de voorstellingen is een uitgebreid randprogramma opgezet, bestaande uit onder andere: feesten, nagesprekken, een masterclass, voorpremiéres van aan theater gerelateerde films, expo's van kostuumontwerpen en unieke items uit het voormalige Theatermuseum, een programmeursdag, een theaterquiz en vanaf dit jaar onder de noemer Nieuwe Grond: een verdiepend programma gericht op reflectie en vernieuwing binnen de kunstsector.

Traditiegetrouw opent het festival met de Staat van het Theater en sluit het af met het Gala van het Nederlands Theater, waar onder ander de VSCD Toneelprijzen zoals de Louis d'Or (prijs voor de meest indrukwekkende mannelijke, dragende rol) en de Theo d'Or (prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke, dragende rol) uitgereikt worden.

Genomineerden voor Louis d'Or: 1. Wim Opbrouck 2. Pierre Bokma 3. Jacob Derwig 4. René van ’t Hof

Genomineerden voor Theo d'Or: 1. Abke Haring 2. Alejandra Theus 3. Marlies Heuer

Het festival vindt plaats van 4 t/m 14 september 2014 in de theaters op en rond het Leidseplein en de Nes in Amsterdam.

link programmaboekje

www.tf.nl

https://www.facebook.com/NederlandsTheaterFestival


Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: