Zeezenderweek bij radioprogramma's van Omroep Max - Tinekeshow

08-08-2014 @ 14:15

In de week dat het 40 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de legendarische zeezenders, zoals Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal, besteed Omroep Max in haar radioprogramma hier aandacht aan. Tineke de Nooij keert in de week van 25 tot en met 29 augustus terug op het Veronicaschip. Zij zal vanaf het zendschip De Norderney met haar programma TinekeShow op Radio 5 Nostalgia dagelijks gaan uitzenden tussen 12 en 14u.

Daarnaast presenteert Tineke op zondag 31 augustus samen met Govert van Brakel het programma 'De Perstribune' op Radio 1 tussen 12.15 en 14.00 uur op Radio 1, dat ook geheel in het teken staat van de zeezenders.

Tineke ontvangt in haar programma deejays van de zeezenders Mi Amigo, Radio Caroline, Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal. Zo zullen onder andere Ruud Hendriks, Bart van Leeuwen, Ad Roland, Will Luikinga, Hans Hogendoorn, Ad Bouman en Ferry Maat aanschuiven. Op zondag 31 augustus is oud-Veronica coryfee Lex Harding in De Perstribune de speciale gast. De muziek in deze programma's is uiteraard geheel in stijl uit die periode.
Tevens zullen veel fragmenten van de verschillende zeezenders te horen zijn.

Luisteraars kunnen deze uitzendingen vanaf het originele Veronica-zendschip De Norderney in de Amsterdamse NDSM-haven gratis bijwonen. Aanmelden kan via deze link

De Nooij presenteert van maandag 25 t/m vrijdag 29 augustus tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma op Radio 5.  De Perstribune is zondag 31 augustus 2014 van 12.15 tot 14.00 uur op Radio 1

http://www.omroepmax.nl/zeezenderweek/

bron: max, radio.nl

twitter: @TinekeShow