Interpol op 23 januari 2015 naar HMH

15-07-2014 @ 09:18

Op vrijdag 23 januari 2015 komt de Amerikaanse band Interpol voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Op 5 september verschijnt het nieuwe album van Interpol, getiteld ‘El Pintor’, een anagram van de bandnaam. 

Interpol, te scharen onder zowel het indierock- als het postpunkgenre, werd opgericht in 1998 en na in 2004 met The Cure op toernee te zijn geweest nam hun naamsbekendheid een enorme vlucht in thuisland Amerika. Ook in Europa ging het daarna hard met de band. Een jaar later verzorgde Interpol het voorprogramma voor zowel U2 als Coldplay en werd single ‘Evil’, afkomstig van tweede album ‘Antics’.

Interpol, bestaande uit zanger en (bas)gitarist Paul Banks, gitarist Daniel Kessler en Samuel Fogarino op drums, heeft inmiddels vier albums uitgebracht, waarvan de laatste alweer vier geleden verscheen. Op het nieuwe ‘El Pintor’, neemt Paul Banks voor het eerst ook de baspartijen voor zijn rekening. In Nederland heeft de band uit New York een trouwe fanschare. Zo gaf Interpol in 2007 twee uitverkochte concerten in 013 en Paradiso en stond de band reeds driemaal op het Lowlands festival. Op het Best Kept Secret Festival brachten ze onlangs de eerste drie nummers van ‘El Pintor’ ten gehore, te weten ‘My Desire’, ‘Anywhere’ en ‘All The Rage Back Home’, typische Interpolsongs die snakken naar meer. De officiële video van laatstgenoemde song is nu ook uitgekomen. Een eigen show gaf Interpol in ons land voor het laatst in 2010 en net als toen, belooft het ook op 23 januari 2015 weer een strakke live show te worden in de Heineken Music Hall.

Interpol

Vrijdag 23 januari 2015, Heineken Music Hall, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur, entree: € 39 (excl. servicekosten)

www.interpolnyc.com

http://www.youtube.com/watch? 'All the rage back home'