Tineke Postma presenteert album met Amerikaanse Jazz-ster Greg Osby op NSJF

11-07-2014 @ 14:21

'Sonic Halo' is het nieuwe album van Tineke Postma samen met Greg Osby. De Nederlandse Edisonwinnares en de Amerikaanse jazz-ster zullen het album dit weekend op het North Sea Jazz Festival presenteren, op één van de main stages van het festival; de Hudson. Osby's energieke en moderne sound ontmoet de melodische jazz van Postma. Speciaal voor het North Sea Jazz Festival is het album nu al verkrijgbaar. De officiële release zal in september zijn.

Naast de twee sopraansaxofonisten wordt de line-up nog spannender gemaakt door de overige bandleden: moderne en Indiase ritmes van de drummer Dan Weiss (USA), meesterpianist Matt Mitchell (USA) en de jonge basvirtuoos Linda Oh (Australië).

Op het album 'Sonic Halo' staat moderne, groovy muziek. Een opname met twee sopraansaxofonisten is ongebruikelijk en werd zelden eerder uitgebracht. Desondanks komen de stijlen van de twee muzikanten prachtig samen. Osby's moderne spel laat conceptuele en akoestische geluiden horen die samen komen met de melodische, Europese achtergrond van Postma.

Het is drie jaar geleden dat Tineke een nieuw album uitbracht. Voor het eerst komt ze met een album waarin ze co-bandleider is. Het album laat haar muzikale ontwikkeling van de afgelopen jaren zien, welke sterk werd beïnvloed door haar lange verblijven in New York en optredens met de top van de Amerikaanse jazzscene. Ooit was Greg Osby Tineke's mentor, maar die verhouding is inmiddels veranderd, hij zegt nu juist ook veel van haar te kunnen leren.

Aankomende concerten:

12-07: North Sea Jazz Festival

- See more at: http://www.tinekepostma.com/agenda#sthash.7h1Jb1VU.dpuf

http://www.tinekepostma.com/

https://www.facebook.com/FollowTinekePostma

https://twitter.com/tinekepostma